Μυστικός δείπνος των θεσμών στις Βρυξέλλες με κύριο μενού το ελληνικό ζήτημα

Μυστικός δείπνος με «πιάτο» την Ελλάδα θα γίνει, σύμφωνα με πληροφορίες, απόψε το βράδυ στις Βρυξέλλες με συμμετοχή του ΔΝΤ και ίσως και του Πολ Τόμσεν, εκπροσώπων του Eurogroup και άλλων στελεχών των δανειστών και το «μενού» θα περιλαμβάνει την προσπάθεια εύρεσης σύγκλισης ανάμεσα στην ΕΕ και την Ελλάδα με το ΔΝΤ.
Το δείπνο βεβαίως που διοργανώνεται απουσία της ελληνικής αποστολής – αφού ουδείς από την ελληνική πλευρά έχει προσκληθεί – είναι το δεύτερο μέσα σε λίγες μέρες αφού μία ανάλογη σύναξη είχε γίνει και την Κυριακή το βράδυ στη Φραγκφούρτη χωρίς, ωστόσο, να βρεθεί λύση στο πρόβλημα. Άλλωστε, το κλίμα ανάμεσα στην ελληνική πλευρά και το ΔΝΤ είναι αρκετά τεταμένο και σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος του ΣΟΕ Γ. Χουλιαράκης είχε, προ ημερών, έντονους διαξιφισμούς με την εκπρόσωπο του Ταμείου Delia Velculescu για τις υπερβολικές απαιτήσεις του ΔΝΤ περί δημοσιονομικού κενού ύψους 9 δισ. ευρώ.
Στις Βρυξέλλες βρίσκεται σήμερα και ο ΥΠΟΙΚ Ευκλείδης Τσακαλώτος ο οποίος θα μιλήσει στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου και, σύμφωνα με πληροφορίες, θα έχει συναντήσεις εν όψη του Eurogroup της Δευτέρας. Το κλίμα είναι ήδη βαρύ και πηγές των θεσμών επισημαίνουν την ανάγκη διενέργειας διαπραγματεύσεων σε υψηλό πολιτικό επίπεδο ώστε να αρθεί το αδιέξοδο και να βρεθεί λύση.Το βαρύ κλίμα επιβεβαίωσε και ο πρωθυπουργός στην πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη στον Νίκο Χατζηνικολάου ο οποίος στην ερώτηση «πότε τελικά θα έλθει η τρόικα;» απάντησε ότι «τώρα γίνεται προσπάθεια να πεισθεί το ΔΝΤ» και εξέφρασε την άποψη ότι στο πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου θα επανέλθουν οι θεσμοί μετά τη Σύνοδο κορυφής και το Eurogroup

Action24.gr-Politiki

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: