ΜΠΑΚΛΑΒΑΔΑΚΙA

Υλικά

  • 1 πακέτο  φύλλα κρούστα
  • 150 γρ καρυδιά ωμά
  • 150γρ αμύγδαλα ωμά
  • 250 γρ βούτυρο Lurpak
  • 1 κουτ του γλυκου κανελα
  • 1/2 κουτ του γλυκύ γαρίφαλο φιστίκι αυγινής για το πασπάλισμα

Για το σιρόπι

  • 2 κούπες νερό
  • 3 ζάχαρη
  • 3 κουτ σούπας μέλι
  • 5 σταγόνες μαστιχέλαιο
  • χυμό από μισό λεμονί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τα τύλιξα όπως στο βίντεο, έριξα επάνω το λιωμένο βούτυρο και το άφησα για 15 λεπτά να απορροφήσει καλά όλο το βούτυρο.

Το έψησα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 50 λεπτά.

Είχα βράσει το σιρόπι μου για 10 λεπτά έριξα ζεστό σιρόπι σε ζεστό γλυκο (ζεστά και τα δυο όχι καυτά.!!)

Πασπαλισα με το φιστίκι..!!

Originally posted 2017-08-07 12:30:55.

Πηγή - idiva.gr

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: