Μητσοτάκης: Τέταρτο μνημόνιο επώδυνων μέτρων χωρίς καμία χρηματοδότηση

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολιάζοντας την συμφωνία που έφερε η ελληνική κυβέρνηση, την κατηγόρησε πως λέει ναι σε όλα προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία, φέρνοντας ένα τέταρτο μνημόνιο επώδυνων μέτρων χωρίς καμία πρόσθετη χρηματοδότηση.

«Αυτοί που υπόσχονταν την 13η σύνταξη τώρα κόβουν και τη 12η (…) Αυτοί που θα υπέβαλλαν παραίτηση αν το αφορολόγητο έπεφτε κάτω από τις 9.000 ευρώ, τώρα δέχονται την πτώση του στα 5.861 ευρώ», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι στη συμφωνία δεν υπάρχει ρητή δέσμευση για το χρέος και την συμμετοχή της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της ΕΚΤ.

«Θα εξηγήσουμε στον ελληνικό λαό ότι ο λογαριασμός Τσίπρα-Καμμένου φτάνει τα 12,5 δισ. ευρώ, δηλαδή 8,5 φορές περισσότερα μέτρα από αυτά που προέβλεπε το περιβόητο mail Χαρδούβελη», συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ και υπογράμμισε πως «είναι το βαρύ τίμημα της προσωπικής αναξιοπιστίας του Τσίπρα που για να μείνει στην εξουσία που δεσμεύει την χώρα για πολλά χρόνια με ένα μνημόνιο διαφορετικό και χειρότερο από τα προηγούμενα, με σκληρά μέτρα λιτότητας που φτωχοποιούν την μεσαία τάξη».

Όσον αφορά στο πρωτογενές πλεόνασμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η άνοδος του πλεονάσματος προήλθε από την ασφυξία στην πραγματική οικονομία και αυτός είναι ο λόγος που οι δανειστές ζητούν επιπλέον μέτρα, επειδή δεν εμπιστεύονται τους Έλληνες κυβερνώντες.

Μάλιστα, κατηγόρησε την συγκυβέρνηση για κυνισμό και αλαζονεία, καθώς ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ αποσιωπούν την άγρια φορολογία που απειλεί εξοντώνει την παραγωγική Ελλάδα, εφαρμόζοντας μέτρα «πολύ μεγαλύτερης λιτότητας από αυτή που τους ζητούσαν».

politiki

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: