Μητροπολίτης Μεσσηνίας: Οι ομοφυλόφιλοι όπως όλοι οι άνθρωποι, είναι δημιουργήματα του Θεού

«Ισχύει και γι’ αυτούς ο αντίστοιχος σεβασμός και η τιμή, και όχι η βία και η απόρριψη», τόνισε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος

Την άποψή του για το Σύμφωνο Συμβίωσης των ομόφυλων ζευγαριών κατέθεσε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, λέγοντας πως άπαντες είναι τέκνα του Θεού και πως η λύση δεν είναι η βία και η απόρριψή τους.

Μιλώντας για το μείζον, όπως εξελίχθηκε τις τελευταίες ημέρες θέμα, για το οποίο πολλοί εκπρόσωποιν της Εκκλησίας εξέφρασαν με έντονο τρόπο τη διαφωνία της, υποστήριξε: 

«Οι ομοφυλόφιλοι, όπως όλοι οι άνθρωποι, είναι δημιουργήματα του Θεού και ισχύει και γι’ αυτούς ο αντίστοιχος σεβασμός και η τιμή, και όχι η βία και η απόρριψη. Δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι ο τρόπος με τον οποίο ο Χριστός αντιμετώπισε την αμαρτωλή γυναίκα της Ευαγγελικής περικοπής, χαρακτηρίστηκε από το λόγο Του, «ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω».

Αυτός ο κανόνας αποτελεί τη διοικούσα γραμμή για τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να συμπεριφερόμεθα προς κάθε άνθρωπο και συνάνθρωπο, ανεξάρτητα από την ετερότητα ή τη διαφορετικότητά του. Η Εκκλησία δεν απορρίπτει τα πρόσωπα, αλλά τα σέβεται στο πλαίσιο των ελεύθερων επιλογών και των δικαιωμάτων τους. Εκείνο που δεν μπορεί να αποδεχθεί η Εκκλησία είναι την κάθε μορφή συμφώνου η οποία αμαυρώνει το μυστηριακό χαρακτήρα του Γάμου και αλλοιώνει λειτουργικά το θεσμό της οικογένειας».

Πηγή: www.tharrosnews.gr

Πηγή: protothema.gr

ellada

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: