Μηλόπιτα (Streusel kuchen)

Μηλόπιτα θα πείτε…είναι όμως τόσο απλή και  νοστιμότατη που πρέπει να τη δοκιμάσετε.. δεν μπορώ να την περιγράψω με λόγια , απλά φτιάξτε την είναι τόσο εύκολη….θα ακούσετε τόσα μμμμ… θα το ευχαριστηθείτε!!!

Υλικά για τη ζύμη:

  • 250 γρ. βιτάμ
  • 8 κουταλιές ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 2 κουταλάκια μπέικιν
  • 550 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις.

Για τη γέμιση:

  • 5-6 μήλα τριμμένα σε χοντρό τρίφτη
  • Μερικές κουταλιές σύκα ρετσέλι έβαλα και τους πάει…(προαιρετικά)
  • Λίγα καρύδια χοντροκομμένα..
  • 5 κουταλιές ζάχαρη
  • 2 κουταλάκια βανίλια
  • 1 κουταλάκι κανέλα

Εκτέλεση:

Βάζουμε στο μπολ του μίξερ τα αυγά, το βούτυρο, τη βανίλια και τη ζάχαρη.

Χτυπάμε με το φτερό του μίξερ να ενωθούν προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν.

Απλώνουμε τα 2/3 της ζύμης σε ένα ταψί τάρτας, εγώ άπλωσα τη ζύμη σε 2 μικρά ταψάκια, το άλλο 1/3 της ζύμης το τυλίγουμε σε μεμβράνη και τη βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.
Βάζουμε τα τριμμένα μήλα με τη ζάχαρη σε τηγάνι αντικολλητικό, τα σοτάρουμε μέχρι να πιουν τα υγρά τους, προσθέτουμε τη βανίλια και την κανέλα.

Απλώνουμε τα μήλα επάνω στη ζύμη και από πάνω τρίβουμε τη ζύμη που είχαμε στην κατάψυξη.

Εβαλα στα μήλα και λίγο σύκο ρετσέλι γιατί δεν είχα αρκετά μήλα για δύο ταψάκια, όπως καρύδια και 2 κουταλιές σουσάμι καβουρντισμένο…το δοκίμασα στο ένα ταψάκι και ήταν φανταστικό…μοσχοβολούσε!!!

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει η μηλόπιτα. περίπου 35-40 λεπτά.

Όταν κρυώσει την κόβουμε κομμάτια και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Καλή όρεξη!!!

Πηγή - idiva.gr

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: