Μιλφέιγ με φράουλες και κρέμα τυρί


Υλικά:

  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 400 γρ φράουλες
  • 1 1/2 πακέτο τυρί κρέμα
  • 1 1/2 κρέμα γάλακτος
  • ξύσμα από μισό λεμόνι
  • 5 κουταλιές ζάχαρη άχνη
  • 1 βανίλια

Εκτέλεση:

Παίρνουμε τα φύλλα σφολιάτας πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και τα κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια περίπου 12.

Τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα τρυπάμε με πιρούνι σκεπάζουμε πάλι με αντικολλητικό χαρτί και πιέζουμε να κολλήσει πάνω στη σφολιάτα. Ψήνουμε στο 180 βαθμούς για 15 με 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Ανακατεύουμε  το τυρί κρέμα μαζί με το ξύσμα λεμονιού.

Σε ένα μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος  τη ζάχαρη άχνη και την βανίλια μέχρι  να πήξει σε σαντιγί προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Βάζουμε ένα φύλλο σφολιάτας ,από πάνω μία στρώση κρέμα και τις φράουλες κομμένες σε φέτες , σφολιάτα κρέμα και τέλος θρυμματισμένη σφολιάτα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα φύλλα σφολιάτας.


Πηγή - idiva.gr

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: