Μήλα και πράσινο τσάι προστατεύουν την υγεία – Υγεία

Μήλα και πράσινο τσάι προστατεύουν την υγεία – Υγεία

Μήλα και πράσινο τσάι προστατεύουν την υγεία   Υγεία Θέλετε να ζήσετε πολλά και καλά χρόνια; Φροντίστε απλά να πίνετε πράσινο τσάι, τρώγοντας παράλληλα και ένα μήλο.

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι η κατανάλωση άφθονων λαχανικών και φρούτων ελαττώνει τον κίνδυνο εμφάνισης χρόνιων ασθενειών, όπως είναι οι καρδιοπάθειες και ο καρκίνος. Η εξήγηση βρίσκεται στην υψηλή περιεκτικότητά τους σε πολυφαινόλες, ουσίες με ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό μας.

Ωστόσο, έρευνα από το Ινστιτούτο Έρευνας των Τροφίμων έδειξε ότι ο συνδυασμός μήλου και πράσινου τσαγιού, δύο τροφών με σημαντικές ποσότητες πολυφαινολών, μεγιστοποιεί τα οφέλη τους, παρέχοντας μεγαλύτερη προστασία στην υγεία μας.

Ο δρ. Paul Kroon και η ομάδα του διαπίστωσαν ότι οι πολυφαινόλες τους μπλοκάρουν τη δράση ενός μορίου που ονομάζεται VEGF. Το μόριο αυτό προωθεί το σχηματισμό νέων αιμοφόρων αγγείων , διαδικασία που ευνοεί την εξάπλωση των καρκινικών όγκων και παράλληλα συνδέεται στενά με την αθηροσκλήρωση, που ευθύνεται για την πρόκληση εγκεφαλικού επεισοδίου ή εμφράγματος.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: