Μικρά ρολάκια με ζαμπόν και τυρί

Κατάλληλα για: κολατσιό στο σχολείο ή το γραφείο, για παιδικά πάρτυ, για ορεκτικό, για να συνοδεύσετε το κρασί ή την μπύρα σας, για κάτι εύκολο και γρήγορο όταν δεν έχετε χρόνο … Πραγματικά θα σας λύσει τα χέρια! Πρόκειται για μία συνταγή – ιδέα (όπως συνηθίζω να ονομάζω αυτού του είδους τις συνταγές). Εγώ σας δίνω τον τρόπο και κάποια υλικά και εσείς βάζετε τη φαντασία σας, την όρεξή σας και τα διαθέσιμα υλικά σας και την μετατρέπεται κάθε φορά και σε κάτι διαφορετικό.

Για περίπου 12 ρολά

Συστατικά:

  • 1 πακέτο έτοιμη ζύμη για κρουασάν
  • 1 κ.σ. μαγιονέζα
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 180 γρ ζαμπόν
  • ½ φλιτζάνι τριμμένο τυρί τσένταρ

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180ο C και στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα.

Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε μαζί τη μαγιονέζα και τη μουστάρδα

Ξετυλίξτε τη ζύμη και χωρίστε την σε 3 ορθογώνια κομμάτια. Απλώστε ομοιόμορφε επάνω σε κάθε κομμάτι ζύμης λίγο από το μείγμα σας (με τη βοήθεια ενός πινέλου). Απλώστε ομοιόμορφα το ζαμπόν σε κάθε κομμάτι και πασπαλίστε με το τσένταρ.

Τυλίξτε σε ρολά ξεκινώντας από τη μικρή πλευρά πιέζοντας με τα δάχτυλα για να κολλήσει καλά.

Κόψτε το κάθε ρολό σε 5 κομμάτια και τοποθετείστε το κάθε κομμάτι με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω στο ταψί σας.

Ψήνετε για 15 περίπου λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Σερβίρονται ζεστά.

syntages

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: