Μετωπική σύγκρουση στη βουλή ο Μητσοτάκης ζήτησε εκλογές, ο Τσίπρας τις απέκλεισε

Σε υψηλούς τόνους εξελίχθηκε η συζήτηση στη Βουλή κατά τη διάρκεια της προ ημερησίας συζήτησης για τη Δικαιοσύνη, με επανάληψη της δικομματικής κοκορομαχίας μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Πρωθυπουργός στην πρωτομιλία του ανακοίνωσε, την κατάθεση τις επόμενες μέρες από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ πρότασης για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει εξαντλητικά τις δανειακές συμβάσεις που σύναψαν οι τράπεζες με τα κόμματα και τα ΜΜΕ, προανήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας. Είπε ότι το πόρισμα δεν θα βγει του «Αγίου Ποτέ», αλλά Θα βγει το αργότερο στα τέλη του Μάη.

Στην δευτερολογία του ο πρωθυπουργός αποδέχθηκε πρόταση του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού και ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα φέρει νομοσχέδιο στη βουλή για να αρθούν οι παρεμβάσεις της προηγούμενης κυβέρνησης στην δικαιοσύνη και ειδικότερα τις 13 παρεμβάσεις που απαρίθμησε ο κ. Τσίπρας στην πρωτολογία του.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δέχθηκε να στηρίξει την πρόταση με την προϋπόθεση να συγκροτηθεί Εξεταστική Επιτροπή και για την περίοδο διακυβέρνησης απο τους ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ το πρώτο εξάμηνο του 2015 και ταcapital controls.Ζήτησε, επίσης, την άμεση παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα και της Κυβέρνησής του

Με την πρόταση Τσίπρα συμφώνησε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά και επανέλαβε την πρόταση του κόμματός της για Εξεταστική Επιτροπήγια την Οικονομία από το 2002 έως σήμερα. Σε υψηλούς τόνους επέκρινε τις παρεμβάσεις που κάνουν ο κ. Παπαγγγελόπουλος και η κ. Θάνου στη Δικαιοσύνη

Ωστόσο, η συζήτηση επικεντρώθηκε με καταγγελίες τόσο από την πλευρά του Αλ.Τσίπρα όσο και από την πλευρά του Κυρ.Μητσοτάκη, χωρίς όμως να προκύψει κάτι νέο και χωρίς απαντήσεις.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης έκανε λόγο για απόπειρα της κυβέρνησης να στήσει παραμάγαζο, όπως είπε, στη Δικαιοσύνη, εστιάζοντας στη στάση και τους χειρισμούς της προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου και του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. «Η κυρία Θάνου και ο κ. Παπαγγελόπουλος ενώνουν δύο συστήματα που έχουν στηθεί εδώ και χρόνια. Στόχος αυτών των συστημάτων είναι η χειραγώγηση των λειτουργών της δικαιοσύνης.

Την έκρηξη του πρώην προέδρου του ΠαΣοΚ Ευ. Βενιζέλου προκάλεσε η επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Π. Καμμένος κατηγορώντας τον για άλλη μια φορά για την υπόθεση των υποβρυχίων. Μια κουβέντα του, ωστόσο, ξεχείλισε το ποτήρι πυροδοτώντας την έκρηξη του κ. Βενιζέλου ο οποίος αντέδρασε αποκαλώντας τον «αλητάμπουρα»!

Ο πρώην πρόεδρος του ΠαΣοΚ σε παρέμβασή του κατηγόρησε τον κ. Καμμένο για ανακρίβειες και αυταπόδεικτα έωλες μομφές εναντίον του. Μάλιστα είπε αναφερθείς στην υπόθεση των υποβρυχίων ότι η κυβέρνηση η ίδια του ζήτησε να καταθέσει στην διαιτητική δίκη που γίνεται αυτή την περίοδο προς όφελος του Ελληνικού Δημοσίου έχοντας ως αντίπαλο το δικηγορικό γραφείο Βγενόπουλου. Επίσης, απαντώντας στις κατηγορίες του κ. Καμμένου ότι ευθύνεται για το καθεστώς προστασίας των υπουργών στο πλαίσιο του νόμου περί ευθύνης υπουργών, λέγοντάς του ότι είναι το ίδιο καθεστώς από το 1864 και ότι στην συνταγματική αναθεώρηση του 2001 με ευρύτατη πλειοψηφία η Βουλή κατέστησε αυστηρότερη την διάταξη περί ευθύνης υπουργών, κάτι που όλη η Βουλή ψήφισε ομόφωνα.

Action24.gr-Politiki

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: