Μετανάστες: Έφυγαν 7.874 έφυγαν – Πόσοι όμως μπήκαν;

Μετανάστες: Έφυγαν 7.874 έφυγαν   Πόσοι όμως μπήκαν;



Αργά αλλά σταθερά συνεχίζεται το κύμα επαναπροώθησης των αλλοδαπών από την στις χώρες καταγωγής τους. Σύμφωνα με τα όσα στοιχεία έχουν δει το φως της δημοσιότητας, μέσα στον Φεβρουάριο 902 αλλοδαποί πήραν τον δρόμο της επιστροφής, ενώ συνολικά από τον Αύγουστο του 2012 υπολογίζεται ότι σε 7.874 ανέρχονται οι αλλοδαποί, διαφόρων υπηκοοτήτων, που γύρισαν στις χώρες τους.
Εξετάζοντας αναλυτικά τα στοιχεία, διαπιστώνεται ότι ο μεγαλύτερος αριθμός ατόμων που εγκατέλειψαν την Ελλάδα προέρχονται από την (79 άτομα), το Πακιστάν (72 άτομα), την Αλγερία (46 άτομα), το Ιράκ (30), τη Γεωργία (28) και την (21 άτομα).

Η επιστροφή των αλλοδαπών στις χώρες καταγωγής τους έγινε με εμπορικές και εθνικές πτήσεις «charter» από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος ». Οι αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, Βουλγαρίας και Τουρκίας επεστράφησαν οδικώς, με μέριμνα της Διεύθυνσης Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής.

Έτσι, λοιπόν, η που έχουμε έως καταδεικνύει ότι ο συνολικός αριθμός των αλλοδαπών που επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής τους, από τον περασμένο Αύγουστο, ανέρχεται σε (7.874) άτομα. Σημειωτέον ότι οι επιχειρήσεις επιστροφής αλλοδαπών στη χώρα τους καλύπτονται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφών και Εθνικούς πόρους.

Ως προς τον επίσημα καταγεγραμμένο αριθμό των μόνιμα διαμενόντων στην Ελλάδα αλλοδαπών, ο αριθμός τους ανέρχεται στους 537.237, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει ανακοινώσει ο κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, υπουργός Εσωτερικών. Ωστόσο, όπως και ο κ. Αθανασίου έχει αναφέρει σε επίσημο έγγραφό του, που διαβιβάστηκε προσφάτως στη , δεν υπάρχει έγκυρος τρόπος να υπολογισθεί επακριβώς ο αριθμός τους και το μόνο διαθέσιμο στοιχείο είναι ο αριθμός των παρανόμως εισελθόντων αλλοδαπών, οι οποίοι συνελήφθησαν από την . και το Λιμενικό Σώμα μετά το 2008 έως και σήμερα. Και αυτός ο αριθμός βέβαια κάθε άλλο παρά μικρός είναι. Αφού ο αριθμός των συλληφθέντων (όπως αυτά είναι ανηρτημένα στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας) από το 2008 έως και μέχρι το 2012 φθάνει στους 577.900 άτομα.
Ο αριθμός αυτός, δηλαδή, είναι περίπου ίσος με τον αριθμό όσων διαμένουν νομίμως στην Ελλάδα!
  iapopsi.gr

Μετανάστες: Έφυγαν 7.874 έφυγαν   Πόσοι όμως μπήκαν;

Tags: , , , , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: