Μετά το Πάσχα οι νέοι διοικητές στα νοσοκομεία

Έτοιμες είναι ήδη οι λίστες με τα ονόματα των νέων διοικητών στα νοσοκομεία τα οποία αναμένεται να ανακοινωθούν μετά το Πάσχα. 
Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Μετά το Πάσχα οι νέοι διοικητές στα νοσοκομεία
Ανάμεσα από 1500 βιογραφικά που έφθασαν από ενδιαφερόμενους στο Υγείας, η επιτροπή έχει κληθεί να διαλέξει συνολικά 87 διοικητές και 93 αναπληρωτές για τα νοσοκομεία όλης της χώρας. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε και η λίστα των ονομάτων πρόκειται να ανακοινωθεί αμέσως μετά το Πάσχα. 

Όπως αναφέρουν πηγές, η επιτροπή έχει ήδη καταλήξει στα ονόματα που θα στελεχώσουν τα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα και μένουν μόνο κάποιες τελευταίες λεπτομέρειες και εγκρίσεις από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας πριν βγει η λίστα στον «αέρα». Άλλωστε οι αλλαγές που γίνονται το τελευταίο διάστημα στα πρόσωπα στο υπουργείο Υγείας είναι πολλές και αναμένονται κι άλλες. Ενδεικτική η περίπτωση της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας που ξηλώθηκε εν μία νυκτί. 

Πάντως οι νέοι διοικητές και υποδιοικητές μπορεί να προσληφθούν στο ΕΣΥ δε σημαίνει όμως ότι θα είναι και ήσυχοι με τις νέες τους θέσεις καθώς αναμένεται να ελέγχονται για την αποδοτικότητά τους κάθε 6 μήνες. Σε περίπτωση που κριθεί ότι δεν παράγουν το , τότε μπορεί και να αποχωρούν. Μάλιστα και τα νέα στελέχη θα υπογράψουν μνημόνια με το υπουργείο Υγείας που προβλέπουν μεταξύ άλλων αυστηρή τήρηση των προϋπολογισμών οι οποίοι φυσικά είναι κουρεμένοι κατά πολύ.

Οι αποδοχές πάντως όπως είχε επισημάνει και ο υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος είναι αντίστοιχα κουρεμένες καθώς το ποσό που δίνεται στους διοικητές των μεγάλων νοσοκομείων είναι 3000 μικτά ήτοι κοντά στα 2300 ενώ το ποσό μειώνεται στα μικρότερα νοσοκομεία.

Όσο για τους υποδιοικητές αυτοί δε θα εισπράττουν πάνω από 1600 με 1700 ευρώ.                        IATROPEDIA

Μετά το Πάσχα οι νέοι διοικητές στα νοσοκομεία

Tags: , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: