Μετά την Audi τώρα και η Porsche συνεργάζεται με την Bentley

Ένας έξυπνος τρόπος εξοικονόμησης χρημάτων  για τον Όμιλο Volkswagen  είναι οι συνεργασίες στα πολυτελή αυτοκίνητα  Porsche και  Bentley. Είχε προηγηθεί η συνεργασία της Audi με την Bentley. Αυτή η κίνηση απέδωσε καρπούς.

Μάλιστα ο ίδιος ο  CEO της Porsche, Oliver Blume, ανακοίνωσε ότι  συντονίζει τις premium μάρκες του Ομίλου. Δεν χρειάζεται να είσαι οικονομολόγος για να καταλάβεις ότι με τέτοιες συνεργασίες εξοικονομούνται χρήματα. Ο στόχος  τους είναι να εξοικονομήσουν το 2018  ,100 εκατομμύρια ευρώ για το VW Group.

Αυτό θα το πετύχουν με πολλούς τρόπους αλλά τη μερίδα του λέοντος την έχει η κοινή πλατφόρμα. Με αυτή θα εξοικονομήσουν πολλά χρήματα. Ακόμη Porsche και Bentley θα σχεδιάσουν κοινά εξαρτήματα και θα έχουν κοινή οργάνωση στις πωλήσεις.

Για παράδειγμα, η επόμενη Bentley Continental GT θα έχει στοιχεία από την πλατφόρμα MSB, αυτή στην οποία βασίζεται η νέα Panamera. Τμήματα της Continental GT θα φτιάχνονται στα εργοστάσια του VW Group στην Σλοβακία και στην Γερμανία. Φυσικά η τελική συναρμολόγηση  θα γίνεται από την  Bentley.

Λένε ακόμη ότι στην Bratislava θα φτιάχνονται τα πρεσαριστά κομμάτια ενώ στην Λειψία θα κατασκευάζεται το αμάξωμα. Εκεί δηλαδή όπου κατασκευάζονται για την Panamera.

 

 

Μετά την Audi τώρα και η Porsche συνεργάζεται με την Bentley

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: