Μεϊμαράκης: Παραιτούμαι αν δεν πάρει θέση δημοσίως ο Αντ. Σαμαράς

Αν ο κ. Σαμαράς πει αύριο ότι δεν θέλει να παραιτηθώ, δεν θα παραιτηθώ, επεσήμανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης, μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στον τηλεοπτικό σταθμό Star. Διευκρίνισε δε ότι αν ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς δεν τοποθετηθεί δημόσια, θα παραιτηθεί ορίζοντας ως αντιπρόεδρο τον γραμματέα της Κ.Ο. Γιάννη Πλακιωτάκη. «Παραιτούμαι γιατί αυτός που με πρότεινε για μεταβατικό πρόεδρο αίρει την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό μου», εξήγησε.
Όπως ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης, εξεπλάγην όταν διάβασε το πρωί της Δευτέρας ότι ο κ. Σαμαράς ζητεί την παραίτησή του, ενώ τόνισε ότι δεν έκανε επιθέσεις αλλά απάντησε «στις διαρροές Σαμαρά».
Υπογράμμισε επίσης ότι δεν διορίστηκε αρχηγός, αλλά ψηφίστηκε ομόφωνα από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, ενώ επανέλαβε ότι δεν εμπιστευόταν τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέα Παπαμιμίκο, αλλά δεν ζήτησε την παραίτηση των μελών της ΚΕΦΕ γιατί, όπως είπε, με βάση το καταστατικό της Ν.Δ., η εκλογή τους γίνεται από συνέδριο.
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. έκανε λόγο για «χυδαίες επιθέσεις» από την πλευρά του Απόστολου Τζιτζικώστα, εξηγώντας γιατί πρότεινε τη διεξαγωγή debate μόνο μεταξύ των δύο. Απέδωσε δε την αναβολή των εκλογών σε τεχνικό ζήτημα, τονίζοντας ότι και οι συνυποψήφιοί του γνώριζαν την εταιρεία.
«Ενώ ναυαγούσαμε όλοι μαζί, μου έδωσαν κλωτσιά να πάω πιο κάτω» υπογράμμισε αναφερόμενος στους υπόλοιπους υποψηφίους και διερωτήθηκε: «Έπρεπε να βρουν εκείνη τη στιγμή για να κάνουν προσωπική επίθεση και να με κλωτσήσουν προς τα κάτω;».
Απευθυνόμενος στον υποψήφιο πρόεδρο του κόμματος Άδωνι Γεωργιάδη, ο κ. Μεϊμαράκης τον χαρακτήρισε «προνομιακό συνομιλητή του κ. Σαμαρά» και του ζήτησε «να του πείτε να διαψεύσει αύριο αυτά που είπε», ενώ σχολιάζοντας αναφορά του κ. Γεωργιάδη ότι «δεν είναι εχθρός μας ο κ. Σαμαράς, εχθρός μας είναι ο κ. Τσίπρας», ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε: «Αυτό θα το καταλάβει ο κ. Σαμαράς; Αφού το ξέρει και δεν με παίρνει τηλέφωνο και παίρνει εσάς, αύριο το πρωί που θα σας πάρει, μπορείτε να του πείτε να κάνει μία διάψευση;».

typosthes.gr-Politiki

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: