Μεγάλες αμοιβές από την Apple σε όσους εντοπίσουν τεχνικά σφάλματα στα προϊόντα της

Όπως δήλωσε η εταιρεία Apple, σκοπεύει να δώσει αμοιβές μέχρι και 200.000 δολαρίων σε ερευνητές που θα εντοπίσουν σημαντικά τεχνικά σφάλματα στα προϊόντα της.

Η Apple ακολουθεί έτσι το παράδειγμα δεκάδων εταιρειών που ήδη προσφέρουν χρηματικά βραβεία για βοήθεια στην ανακάλυψη ελαττωμάτων στα προϊόντα τους.

Η εταιρεία παρέθεσε στο πρακτορείο Reuters τις λεπτομέρειες για το σχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει και τις μεγαλύτερες αμοιβές που έχουν δοθεί έως τώρα σε συγκεκριμένους τομείς. Η δημοσιοποίηση του σχεδίου αναμένεται να γίνει επίσημα σήμερα το απόγευμα (τοπική ώρα) στο ετήσιο συνέδριο Black Hat, το οποίο αφορά την κυβερνοασφάλεια, και το οποίο διοργανώνεται φέτος στο Λας Βέγκας.

Το εν λόγω πρόγραμμα, στο ξεκίνημά του θα απευθυνθεί αποκλειστικά σε καμία εικοσαριά περίπου ερευνητές τους οποίους θα προσκαλέσει η Apple να βοηθήσουν στην αναγνώριση σφαλμάτων ασφάλειας που εντοπίζονται δύσκολα. Οι ερευνητές ανήκουν σε μια μεγαλύτερη ομάδα ειδικών που έχουν βοηθήσει την εταιρεία να αναγνωρίσει σφάλματα στο παρελθόν, αλλά δεν έχουν ανταμοιφθεί για τις υπηρεσίες αυτές, είπε η εταιρεία.

Σημειώνεται ότι η ύψιστη κατηγορία σφαλμάτων, όπου προσφέρονται αμοιβές μέχρι και τα 200.000 δολάρια, είναι για το λογισμικό της εταιρείας το οποίο εμποδίζει μη εξουσιοδοτημένα προγράμματα να εκκινήσουν όταν ενεργοποιείται μια συσκευή iOS.

texnologia

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: