Με βάρκα μετέφεραν 10 πιστόλια από την Τουρκία μέσω Έβρου

Παραμένει μέχρι στιγμής άγνωστο για ποιους προοριζόταν το «οπλοστάσιο»

Ένα ολόκληρο οπλοστάσιο, που παραμένει μέχρι στιγμής άγνωστο για ποιους προοριζόταν, μετέφεραν μέσα στη νύχτα από την Τουρκία πέντε αλλοδαποί που πέρασαν τον Έβρο με φουσκωτή βάρκα και αποβιβάστηκαν στην όχθη σε αγροτική περιοχή Δήμου Σουφλίου. Εκεί, όμως, καραδοκούσαν οι ελληνικές αρχές που τους συνέλαβαν.

Μετά από πληροφορίες, άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Κομοτηνής είχαν θέσει υπό διακριτική επιτήρηση την παραποτάμια περιοχή και είδαν να προσεγγίζει η φουσκωτή λέμβος με έξι επιβαίνοντες, οι πέντε από τους οποίους αποβιβάστηκαν ενώ ο έκτος επέστρεψε με τη βάρκα στην τουρκική πλευρά.

Στην προσπάθειά τους να απομακρυνθούν πεζή, οι τέσσερις Σύροι ηλικίας 26, 37, 38 και 42 χρόνων και ένας 21χρονος Αλγερινός ακινητοποιήθηκαν, συνελήφθησαν και στο σακίδιο πλάτης που έφερε ο 21χρονος βρέθηκαν δέκα πιστόλια τουρκικής προέλευσης διαμετρήματος 9mm με αποξυσμένους τους αριθμούς σειράς, τα οποία κατασχέθηκαν όπως και τρία κινητά.

Οι παράτυποι μετανάστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης με κατηγορίες για εισαγωγή, μεταφορά, κατοχή, αποθήκευση και λαθρεμπορία όπλων από κοινού, καθώς και για παράνομη είσοδο στη χώρα, ενώ η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων αναλύει τα στοιχεία που έχουν προκύψει και προσπαθεί να εξακριβώσει για ποιο λόγο μετέφεραν τα όπλα στο ελληνικό έδαφος.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: