Με επέκταση ποδηλατόδρομων και πεζοδρομίων επιχειρεί το Λονδίνο να αποφύγει τον συνωστισμό στα ΜΜΜ

Με στόχο να μην γεμίσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, όταν οι Βρετανοί αρχίσουν να επιστρέφουν στις εργασίες τους, αλλά και να αναδειχθούν εναλλακτικές στη χρήση αυτοκινήτου, το γραφείο του δημάρχου του Λονδίνου ανακοίνωσε τη μεταμόρφωση των δρόμων του Λονδίνου, με πιο φαρδιά πεζοδρόμια και περισσότερους ποδηλατόδρομους, προκειμένου να διευκολυνθεί η τήρηση των κανόνων κοινωνικής απόστασης που είναι απαραίτητοι για την αποφυγή της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Οι αλλαγές θα επιτρέψουν την επέκταση κατά 10 χιλιόμετρα των ποδηλατοδρόμων και κατά πέντε των πεζοδρομίων, όπως εκτιμούν η δημαρχία του Λονδίνου και η υπηρεσία αρμόδια για τις δημόσιες μεταφορές της βρετανικής πρωτεύουσας σε κοινή τους ανακοίνωση.

Για τον σκοπό αυτό θα δημιουργηθεί ένα νέο, προσωρινό δίκτυο ποδηλατοδρόμων, με το Λονδίνο να ακολουθεί το παράδειγμα πόλεων όπως το Βερολίνο ή η Νέα Υόρκη που έκαναν τροποποιήσεις στο οδικό τους δίκτυο προκειμένου να προωθήσουν τη χρήση ποδηλάτων.

Επιπλέον τα πεζοδρόμια του Λονδίνου στις μεγάλες εμπορικές οδούς θα φαρδύνουν για να επιτρέπουν στους κατοίκους να διατηρούν απόσταση μεταξύ τους όταν διασταυρώνονται ή όταν περιμένουν στην ουρά για να μπουν σε ένα κατάστημα.

«Η χωρητικότητα των δημόσιων συγκοινωνιών μας θα περιοριστεί σημαντικά μετά τον κορονοϊό εξαιτίας των μεγάλων προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε λόγω της κοινωνικής απόστασης» εξήγησε ο Σαντίκ Χαν, δήμαρχος του Λονδίνου.

Ζητώντας από όσους μπορούν να συνεχίσουν να εργάζονται από το σπίτι, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ο Χαν εξήγησε ότι επιθυμεί να βοηθήσει «όσους πρέπει να μεταβούν στον χώρο εργασίας τους» και να επιτρέψει στους «πολλούς Λονδρέζους που ανακάλυψαν ξανά τη χαρά του περπατήματος ή της ποδηλασίας στη διάρκεια της καραντίνας» να τα συνεχίσουν με ασφάλεια.

(?)

Πηγή: diethnh

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: