Μαρουσάκης: Βαρομετρικό χαμηλό φέρνει νέα κακοκαιρία με ισχυρές καταιγίδες – Πότε θα σαρώσουν τη χώρα

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης έκανε ανάρτηση στα social media και τόνισε ότι νέο βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται να φέρει κακοκαιρία στη χώρα, που θα συνοδεύεται από έντονα φαινόμενα, κυρίως ισχυρές καταιγίδες.

Σε ανάρτηση στο Facebook, σημείωσε ότι ο καιρός θα αλλάξει από την Πέμπτη, με την κακοκαιρία να χτυπάει κυρίως την Παρασκευή, ειδικά την Αττική και τη Θεσσαλονίκη. Καιρική αστάθεια θα υπάρχει και το Σάββατο, ενώ οποιοδήποτε άνοιγμα αναμένεται από την Κυριακή.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη:

«ΨΥΧΡΟ ΜΕΤΩΠΟ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΝΕΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

Νέα επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από αύριο το απόγευμα και από τα δυτικά μιας κι ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό συνοδευόμενο από μέτωπα κακοκαιρίας και που αυτή τη στιγμή επηρεάζει με ιδιαίτερη σφοδρότητα την Ιταλία, θα κινηθεί ανατολικά – βορειοανατολικά προκαλώντας σύντομη αλλά τοπικά έντονη κακοκαιρία και στην περιοχή μας.

Στον πρώτο μας χάρτη αποτυπώνεται αυτό το βαρομετρικό χαμηλό με το γράμμα “Χ” μεταξύ νότιας Ιταλίας και βόρειας Αφρικής.

ΙΣΧΥΡΟ ΜΕΤΩΠΟ ΚΑΤΑΙΓΙΔΩΝ ΘΑ ΣΑΡΩΣΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ

Αυτή η νέα κακοκαιρία θα προκαλέσει για άλλη μια φορά μια εκτεταμένη ζώνη καταιγίδων που θα σαρώσει τη χώρα από τα δυτικά προς τα ανατολικά βορειοανατολικά.

Στον δεύτερο χάρτη μας σημειώνουμε με τον κόκκινο κύκλο αυτή τη ζώνη καταιγίδων η οποία θα αρχίσει να απασχολεί τη δυτική Ελλάδα από αύριο απόγευμα – βράδυ και βαθμιαία θα κινηθεί ανατολικά βορειοανατολικά σαρώνοντας το μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας.

Το πέρασμα των καταιγίδων μπορεί να είναι σύντομο χρονικά, παρόλα αυτά θα εμφανίζει μεγάλη ένταση που σημαίνει κατά το πέρασμα αυτό είναι δυνατόν να εκδηλωθεί μεγάλος όγκος νερού σε μικρό χρονικό διάστημα ο οποίος να συνοδεύεται από θυελλώδεις ανέμους, χαλάζι αλλά και ισχυρή ηλεκτρική δραστηριότητα.

Τα προγνωστικά στοιχεία θέλουν μέσα στην Παρασκευή να επηρεάζεται η Αττική αλλά και η Θεσσαλονίκη με έμφαση θαλάσσιες και παραθαλάσσιες εκτάσεις αυτής, ενώ μέχρι το βράδυ της Παρασκευής αυτή η ζώνη καταιγίδων θα έχει φτάσει στο ανατολικό Αιγαίο και τα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας μας, οπότε και θα μιλάμε για βελτίωση του καιρού δυτικότερα.

Το Σάββατο το όλο αυτό σύστημα αν και θα έχει απομακρυνθεί θα αφήσει αστάθεια πίσω του με τον καιρό να εμφανίζεται πρόσκαιρα βελτιωμένος την Κυριακή.

Δείχνουμε την απαιτούμενη προσοχή!

Όμορφο βράδυ σε όλες και όλους!».

ΨΥΧΡΟ ΜΕΤΩΠΟ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΝΕΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΝέα επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από αύριο το απόγευμα και…

ed by Klearhos Marousakis on Wednesday, February 28, 2024

ΕΛΛΑΔΑκακοκαιριαΚλεαρχος Μαρουσακης
Μοιράσου το άρθρο
Print

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: