Κακοκαιρία Δωροθέα: Γραμμή λαίλαπας σαρώνει και πάλι τη χώρα – Με καταιγίδες καταφτάνει ο Μάρτιος

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από την Παρασκευή 1 Μαρτίου, καθώς ένα νέο κύμα κακοκαιρίας «χτυπά» τη χώρα. Ο καιρός σήμερα αναμένεται να είναι βροχερός προς τα ανατολικά, ενώ γενικευμένη επιδείνωση από αύριο το μεσημέρι και από τα δυτικά με μια γραμμή λαίλαπας να σαρώνει και πάλι τη χώρα δίνοντας τοπικά έντονες βροχές – καταιγίδες, όπως σημειώνει σε ανάρτησή του ο μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Βροχερός ο καιρός σήμερα προς τα ανατολικά, γενικευμένη επιδείνωση από αύριο το μεσημέρι και από τα δυτικά με μια γραμμή…

ed by Klearhos Marousakis on Tuesday, February 27, 2024

Η Παρασκευή θα είναι μια πολύ βροχερή ημέρα και με καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Η θερμοκρασία πάντως τις δύο τελευταίες ημέρες του χειμώνα θα είναι αρκετά πάνω από τα κανονικά. Θα φτάσει τοπικά και τους 20 βαθμούς. Συνολικά ο χειμώνας για την Αθήνα θα είναι ίσως ο πιο ζεστός από το 1936, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Οι άνεμοι νοτιοανατολικοί θα φτάνουν τα 7 και τοπικά στο Ιόνιο τα 8 μποφόρ.

Το Σάββατο, αν και γενικά θα υπάρχει βελτίωση του καιρού, δεν θα λείψουν οι τοπικές βροχές και καταιγίδες.

Ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), Θοδωρής Κολυδάς, αναφέρει σε ανάρτησή του πως το βαρομετρικό χαμηλό, που σχηματίζεται αύριο, Πέμπτη, στην Κεντρική Μεσόγειο, έχει ονομαστεί Δωροθέα. Η νέα κακοκαιρία θα αρχίζει να επηρεάζει τη χώρα από το απόγευμα της Πέμπτης και κυρίως την Παρασκευή με βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες.

Δεν θα λείψουν, πάντως, και σήμερα και αύριο ως το απόγευμα κάποιες τοπικές βροχές. Σήμερα και αύριο στην Αττική αναμένονται παροδικές νεφώσεις με κάποιες τοπικού χαρακτήρα βροχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ίδιος θα είναι ο καιρός σήμερα και αύριο με τοπικές βροχές και το θερμόμετρο το μεσημέρι θα δείχνει 16 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το Newsbeast στο Viber και μάθετε πρώτοι τα σημαντικότερα νέα

ΕΛΛΑΔΑΘοδωρης ΚολυδαςΚαιροςκακοκαιριαΚλεαρχος Μαρουσακης
Μοιράσου το άρθρο
Print

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: