Μαμαδίστικες Ιδέες για σνακ και κολατσιό για το σχολείο


Κουλουράκια με τυρί


Υλικά

  • 1 κιλό αλεύρι
  • 80 γραμμάρια ζάχαρη
  • 20 γραμμάρια αλάτι
  • 30 γραμμάρια μαγιά νωπή
  • 100 γραμμάρια ελαιόλαδο
  • 500 γραμμάρια νερό χλιαρό
  • Σουσάμι
  • 200 γραμμάρια

Εκτέλεση

Σε μεγάλο μπολ κάνουμε λακκούβα στο αλεύρι ,και βάζουμε μέσα την ζάχαρη,το αλάτι ,το λάδι και την μαγιά διαλυμένη στο χλιαρό νερό.Παίρνουμε λίγο -λίγο από το αλεύρι από γύρω-γύρω και κάνουμε ένα καλό ζυμάρι που να μην κολλάει στα χέρια μας.

Το βγάζουμε από το μπόλ και το δουλεύουμε σε αλευρωμένη ελαφρά επιφάνεια μέχρι να <στρώσει>.Λαδώνουμε ελαφρά το μπόλ και βάζουμε μέσα το ζυμάρι μας,το σκεπάζουμε με πετσέτα και μετά με κουβέρτα και το βάζουμε σε ζεστό μέρος.

Σε μισή ώρα το ζυμάρι θα έχει διπλασιαστεί.Το βγάζουμε από το μπόλ και το ζυμώνουμε για 5 λεπτά να φύγει ο αέρας από μέσα.

Το κόβουμε σε 24 κομμάτια και τα κάνουμε κορδόνια μήκους 30 εκατοστών.Τα ενώνουμε τις δύο άκρες να γίνουν κουλούρια.Βάζουμε χλιαρό νερό σε ρηχό σκεύος και τα βουτάμε μέσα και αμέσως τα βουτάμε και στο σουσάμι.Τα αραδιάζουμε σε μεγάλο ταψί κουζίνας που στρώσαμε αντικολλητικό χαρτί.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς ,τον κατεβάζουμε στους 180 και τα ψήνουμε για 35 λεπτά η έως ότου πάρουν ρόδινο χρώμα.

Τα αφήνουμε κρυώνουν και τα βάζουμε στην κατάψυξη σε σακουλάκια η αλουμινόχαρτο και όταν τα χρειαζόμαστε τα ξεπαγώνουμε και τα ζεσταίνουμε.

Γίνονται 2 ταψιά.

Μάφιν με κολοκύθι και φέτα

Υλικά

  • 2 κολοκυθάκια (τριμμένα στον τρίφτη)
  • ½ πιπεριά κόκκινη (κομμένη σε κύβους)
  • 200γρ φέτα
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 αυγά
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και βάζουμε το τριμμένο κολοκύθι την κόκκινη πιπεριά, το
ελαιόλαδο και τη φέτα. Ανακατεύουμε καλά και σιγά-σιγά προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα και
ανακατεύουμε καλά.Γίνεται σφιχτή η ζύμη μην την φοβηθείτε.Τα βάζετε σε ταψί για κεκάκια
λαδωμένο και τα ψήνετε στους 150 στον αέρα για 20-25 λεπτά.Μην τα βαλετε σε χαρτάκια γιατί
θα σασ κολλήσουν.Για ομορφιά βάλτε μετά. — μαζί με του ΜΑΦΙΝ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΙ

Αλμυρά κεκάκια

Υλικά

  • 1 φλ. σπορέλαιο
  • 2 φλ. γάλα
  • 4 αυγά
  • 1 φαρίνα
  • 1 πιπεριά φλωρίνης
  • λίγη ρίγανη ( προαιρετικό)
  • 1 φλ. αλαντικά  (εγώ έβαλα λουκάνικο ψιλοκομμένο)
  • 1/2 φλ. τυρί
  • 1/2 φλ. κασέρι

Εκτέλεση

Όλα τα υλικά τα ανακατεύουμε  με κουτάλα.

Τα βάζουμε σε φορμάκια σιλικόνης και τα ψήνουμε στους 150 βαθμούς στον αέρα για περίπου μισή ώρα

Τυροπιτάκια πολύ εύκολα!!!

Υλικά

  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι (όχι στραγγιστό)
  • 1 κεσεδάκι σπορέλαιο
  • 1κ.γ. αλάτι
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • αλέυρι όσο πάρει

Γέμιση

  • τυρί
  • μυζήθρα
  • 1 αυγό
  • αλατοπίπερο

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά και τα ζυμώνουμε .

Αφήνουμε  τη ζύμη να ξεκουραστεί για περίπου 20λεπτα .

Μετά ανοίγουμε φύλλο, κόβουμε στρόγγυλα μ΄ένα ποτήρι και βάζουμε την γέμιση

Ρολάκια με μπέικον κασέρι και λουκάνικο

Υλικά

  • 3 φλυτζάνια αλεύρι
  • 1 μπέικιν
  • 2 αυγά
  • 1/2 φλ γάλα
  • 1/2 κούπα κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 4  κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • αλατοπίπερο και πάπρικα

Για την γέμιση

  • 6 φέτες μπέικον
  • 6 φέτες γκούντα
  • 1 χωριάτικο λουκάνικο

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να γίνει εύπλαστη η ζύμη.

Την ανοίγουμε με τον πλάστη και βάζουμε τις φέτες μπέικον και γκούντα.

Κλείνουμε σε ρολό.

Κόβουμε τα ρολάκια και τα βάζουμε στο ταψί.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά

Λουκουμόψωμο του Άκη!!

Υλικά για τη ζύμη

  • 125γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 125γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 480γρ. γάλα φρέσκο
  • 100γρ. σπορέλαιο
  • 100γρ. ζάχαρη
  • 1 πακετάκι μαγιά
  • 500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 70γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1κ.γλ. μπέϊκιν
  • 2κ.γλ. αλάτι
  • 300γρ. ζάχαρη
  • 3κ.σ. κανέλα σε σκόνη
  • λίγη τριμμένη σοκολάτα

Εκτέλεση
Για να κάνουμε τη ζύμη ζεσταίνουμε το γάλα αλλά προσέχουμε να μην κάψει γιατί θα μας
χαλάσει τη μαγιά. Προσθέτουμε τα 100γρ. ζάχαρη, το σπορέλαιο και τη μαγιά και ανακατεύουμε
με ένα κουτάλι. Προσθέτουμε και τα 500γρ. αλεύρι ανακατεύουμε και αυτά με το κουτάλι,
σκεπάζουμε με ζελατίνα και αφήνουμε για μια ώρα να φουσκώσει. Μετά την μια ώρα βάζουμε
το μείγμα στο μπολ του μίξερ, προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι, το αλάτι και το μπέϊκιν και
δουλεύουμε το μείγμα με το γάντζο μέχρι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του κάδου.
Αλείφουμε με λίγο λάδι για να μην κάνει κρούστα και βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο μέσα σε ένα
μπολ για καμιά ώρα για να μπορέσουμε εύκολα να την δουλέψουμε μετά.

Αλευρώνουμε καλά την επιφάνεια εργασίας μας. Βάζουμε επάνω στη ζύμη και την ανοίγουμε
με τα χέρια ή με τη βοήθεια ενός πλάστη. Λιώνουμε το βούτυρο και το απλώνουμε πάνω στη
ζύμη. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κανέλα με τα 300γρ. ζάχαρη και τα απλώνουμε πάνω στη
ζύμη να πάνε παντού ομοιόμορφα. Αν θέλουμε τρίβουμε και λίγη σοκολάτα επάνω στη ζύμη. Με
ένα μαχαίρι κόβουμε σε 6-8 λωρίδες τη ζύμη.

Με προσοχή μεταφέρουμε τη μια λωρίδα πάνω στην άλλη. Θα βοηθήσει αν διπλώσετε απαλά τη
λωρίδα στα 4 ώστε να μπορέσετε να την μετακινήσετε. Έτσι λοιπόν κάνουμε ένα σάντουιτς με
τις λωρίδες. Κόβουμε σε 6 κομμάτια και τα βάζουμε κάθετα σε μια βουτυρωμένη φόρμα
ψωμιού. Η εικόνα που πρέπει να έχουμε είναι σαν να έχουμε μια φρατζόλα ψωμιού κομμένη σε
φέτες μέσα στη φόρμα.

Καλό θα είναι να αφήσετε το γλυκό να φουσκώσει κανένα εικοσάλεπτο πριν το ψήσετε αλλά δεν
είναι και απαραίτητο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά.
Δύο σημεία που πρέπει να προσέξετε στο ψήσιμο είναι τα εξής:
Να έχετε ένα ταψάκι κάτω από τη φόρμα με το γλυκό γιατί βγάζει βούτυρο που καλό είναι να
μην πάει στο φούρνο σας. Επίσης η ζάχαρη καθώς ψήνεται γίνεται καραμέλα και αυτή επίσης
μπορεί να στάξει στον πάτο.

Δεύτερο σημείο. Στα 20 λεπτά να δείτε μήπως έχει πάρει πολύ χρώμα το γλυκό σας οπότε στο
σημείο συτό το σκεπάζετε με ένα αλουμινόχαρτο και να συνεχίσετε το ψήσιμο. Τυχαίνει επίσης
στα 30 λεπτά να μην έχει ψηθεί καλά το γλυκό στη μέση της φόρμας οπότε να χρειαστεί μερικά
λεπτά ψήσιμο ακόμα. Και στην περίπτωση αυτή το αλουμινόχαρτο είναι πολύ χρήσιμο.
Σερβίρετε ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Τυροπιτάκια τραγανά και εύκολα της στιγμής. 

Δείτε την συνταγή

Κρουασάν με γέμιση πίτσας


Υλικά

για την ζύμη

  • 1 ποτήρι χλιαρό γάλα
  • 1 φακαλάκι μαγιά
  • 2 αυγά
  • 2 φλ σπορέλαιο
  • 1 κ. γ. κοφτό αλάτι
  • 1 κ. γ. ζάχαρη
  • 1 φακελάκι μπέικ
  • Αλεύρι όσο πάρει (Εμένα μου πήρε περίπου 800 γρ)

Γέμιση

  • μισό κιλό τυρί
  • 2 μεγάλα λουκάνικα βραστά σε κομματάκια
  • 5 φέτες σαλάμι κομμένες σε κομματάκια
  • 5 φέτες κασέρι κομμένες σε κομματάκια
  • ελιές προαιρετικά
  • κέτσαπ όσο θέλετε εσείς
  • πιπέρι, ρίγανη

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε το ζυμάρι και το αφήνουμε να φουσκώσει για 30 λεπτά.

Χωρίζουμε σε 5 μπαλάκια.

Ανοίγουμε στρόγγυλο φύλλο και κάνουμε ένα σταυρό και ένα χι. Για να βγούν 8 κρουασανάκια
Βάζουμε τη γέμιση, κλείνουμε τις άκρες και τα τυλίγουμε.

Ψήνουμε στους 150 βαθμούς στον αέρα για 20-25 λεπτά

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!

Τυροφωλίτσες με κόκκινη και πράσινη πιπεριά!!!

Υλικά

Για την ζύμη

  • 1 ποτήρι γάλα
  • 1 βανίλια
  • 1 αυγό
  • 1/4 ποτήρια
  • λάδι(καλαμποκέλαιο η σπορέλαιο)
  • 1/2 φακελάκι μαγιά
  • 4 κ.σ. ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • περίπου 3 με 4 ποτήρια αλεύρι.

Γέμιση

Τυρί φέτα ή μυζήθρα + 2 κόκκινες και 2 πράσινες πιπεριές +1 αυγό.
Τοποθετούμε τα πιτάκια σε λαδόκολλα και τα περνάμε από πάνω με κρόκο αυγού.

Εκτέλεση

Σε χλιαρό γάλα διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη και τα υπόλοιπα υλικά έτσι ώστε η ζύμη να μην κολλάει.Την αφήνουμε για 1 ώρα σε ζεστό χώρο .

Έπειτα την ζύμη την χωρίζουμε σε μπαλάκια και με το πάτο του ποτηριού δημιουργούμε μια λακουβίτσα για να βάλουμε την γέμιση.

Ψήνουμε στους 180* περίπου
για 35 λεπτά. (να ροδίσουν)

Τυρόπιτα της αρχάριας

Υλικά

  • 500γρ αλεύρι
  • 300γρ νερό
  • 1 κγ αλάτι
  • 500γρ τυρί
  • 1 αυγό
  • λίγο πιπέρι,λίγο κύμινο
  • 100ml λάδι
  • 100ml λιωμένο βούτυρο

Σε μπολ ζυμώνω το αλεύρι,το αλάτι και το νερό.κάνω μία μπάλα και την χωρίζω σε 5 μικρές
μπαλίτσες.Ανοίγω φύλλο όσο το πιάτο του γλυκού.Σε 5 μπόλ βάζω 40 ml από το μείγμα λάδικαι
βουτύρου και βάζω μέσα τα φύλλα για 30 λεπτά.με ένα πηρούνι λιώνω το τυρι,βάζω το αυγό
χτυπημένο και τα μπαχαρικά.παίρνω το φύλλο και το ανοίγω αρχικά με το χέρι στον αέρα
τραβώντας τις άκρες του.μετά το βάζω στον πάγκο και συνεχίζω να τραβάω μεχρι να γίνει πάρα
πολύ λέπτο.βάζω αραιά το μείγμα με το τυρι και διπλώνω σε φάκελο.το αφήνω στην άκρη.κάνω
την ίδια διαδικασία με το δεύτερο φύλλο αλλά στην μέση θα βάλω τον πρώτο φάκελο και θα το
κάνω με όλα τα φύλλα.Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά στους 200.το φύλλο
σίγουρα θα σκίζεται.μην σας ανησυχεί απλά συνεχίστε να τεντώνετε!

Κοτοπιτάκια

θέλετε να πλήξουμε???

ΤΟ ΚΟΥΒΑΡΙ ΑΠΟ ΚΙΜΑ ΚΟΤΑΣ!!
Συνταγή

  • Κιμάς από τα 2 στήθοι κότας (ή κόψτε σε μικρά μικρά κομμάτια)
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμέν
  • αλάτι
  • πιπέρι

Καλό ανακάτεμα.

Παίρνουμε έτοιμη σφολιάτα και την κόβουμε σε λωρίδες. Βάζουμε την γέμιση στην μέση και
τυλίγουμε.

Τα τοποθετούμε στο πιρεξ.

Με τον κρόκο αυγού περνάμε από πάνω και τα ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά στους 180*για 40 λεπτά.

Αλμυρό κέικ

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλο κρούστας
  • 1 πακέτο λουκανικάκια,
  • πιπεριές χρωματιστές
  • 300 γρ φέτα

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από τα φίλα

Βάζουμε μια στρώση φύλο στη φόρμα του κέικ και ρίχνουμε τη γέμιση, αυτό το κάνουμε μέχρι να γεμίσει η φόρμα στο τέλος ανακατεύουμε 2 αυγά με 500ml γάλα το ρίχνουμε από πάνω και ψήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα.


Πηγή - idiva.gr

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: