Malaysia Airlines: Πήρε… πρωτοβουλία το αεροπλάνο κι άλλαξε προορισμό!

Να θέλεις ν’ αγιάσεις και να μη σε αφήνουν! Η Malaysia Airlines έχει συνδέσει τ’ όνομά της δε δυο από τις σημαντικότερες αεροπορικές τραγωδίες των τελευταίων ετών. Τώρα, έρχεται ξανά στο… επίκεντρο της δημοσιότητας και πάλι όχι για καλό…

 

Τουλάχιστον αυτή τη φορά δεν μιλάμε για μια πολύνεκρη συντριβή. Αλλά για μια γκάφα ολκής. Που όμως κάτι δείχνει κι αυτή…

Όλα έγιναν στην πτήση MH132 ανήμερα των Χριστουγέννων που έκανε το δρομολόγιο από το Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας στην πρωτεύουσα της Μαλαισίας Κουάλα Λουμπούρ. Βάσει των όσων έλεγε το εισιτήριο των επιβατών βέβαια. Γιατί φαίνεται πως το… αεροσκάφος ήθελε να πάει αλλού.

Ο πιλότος της πτήσης έμεινε λίγο… «παγωτό» όταν συνειδητοποίησε πως ο αεροπλάνο που κυβερνούσε δεν κατευθυνόταν στον προορισμό του, την Κουάλα Λουμπούρ δηλαδή, αλλά στην Μελβούρνη της Αυστραλίας, σύμφωνα με την New Zealand Herald.

Είχαν περάσει οκτώ λεπτά από την απογείωση όταν ο πιλότος κατάλαβε πως κάτι δεν πάει καλά και πως το αεροπλάνο είχε πάρει άλλη… κατεύθυνση από αυτή που έπρεπε. Και επικοινώνησε με τον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου του Όκλαντ για να μάθει γιατί το αεροσκάφος δεν κατευθυνόταν στη Μαλαισία, όπως έπρεπε.

Και στη συνέχεια πήρε την κατάσταση στα χέρια του: «έστριψε» το αεροσκάφος πάνω από τη θάλασσα της Ταζμανίας και το έβαλε σε τροχιά προς τη Μαλαισία. Και για να μην προκληθεί πανικός, δεν είπε τίποτα στους επιβάτες… Η δε Malaysia Airline αρνήθηκε να σχολιάσει.

newsit.gr

seleo.gr-Diethni

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: