Μαξίμου: «Προσωπικές απόψεις» οι δηλώσεις Φίλη

Αποστάσεις από τις δηλώσεις του Νίκου Φίλη για τη συγκέντρωση του «Παραιτηθείτε», παίρνουν κυβερνητικές πηγές, κατηγορώντας ταυτόχρονα τη Νέα Δημοκρατία ότι ζητά την παραίτηση του υπουργού Παιδείας ελλείψει αντιπολιτευτικής πολιτικής ατζέντας.

«Ο κ.Φίλης εξέφρασε προσωπικές απόψεις. Η ΝΔ ψάχνει αγωνιωδώς ατζέντα και πιάνεται από όπου μπορεί. Το δικαίωμα στην πολιτική διαμαρτυρία είναι ελεύθερο», έλεγαν κυβερνητικές πηγές, παραπέμποντας στις δηλώσεις του υπουργού Περιβάλλοντος Πάνου Σκουρλέτη.

«Μη μου ζητάτε να ερμηνεύσω τη δήλωση ενός πολιτικού συναδέλφου και μάλιστα, όχι απλώς συναδέλφου μου, ενός πολιτικού φίλου μου που εκτιμώ. Δεν την έχω δει τη δήλωση για να δω μέσα σε ποιο πλαίσιο της συνέντευξης διατυπώθηκε γνωρίζω όμως ότι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ξεκάθαρη ότι πρέπει μην υπάρχουν εμπόδια, να είναι όλο και λιγότερα τα εμπόδια σε όσους θέλουν να διαμαρτύρονται μέσα στα πλαίσια που προβλέπει το σύνταγμά μας» είχε δηλώσει νωρίτερα στο Parapolitika FM ο κ. Σκουρλέτης , προσθέτοντας:

«Άρα προφανώς δεν ταιριάζει σε εμάς ούτε η λογική των απαγορεύσεων ούτε πολύ περισσότερο η χρήση κατασταλτικών μηχανισμών απέναντι σε αυτούς που ελευθέρα διαδηλώνουν και εκφράζουν τις απόψεις τους».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ.Φίλης είχε δηλώσει χθες πως η συγκέντρωση του «Παραιτηθείτε» είναι στα όρια της νομιμότητας.

typosthes.gr-Politiki

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: