Μακρόν: Χαιρετίζω τις ελληνικές μεταρρυθμίσεις

Κατά τις κοινές δηλώσεις του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν χαιρέτισε τις ελληνικές μεταρρυθμίσεις, ενώ τόνισε ότι η πορεία αυτή της ελληνικής δημοκρατίας προς τις μεταρρυθμίσεις πρέπει να συνεχιστεί.

«Και οι προκάτοχοι μου και εγώ, παλέψαμε η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη χαιρετίζω τις ελληνικές μεταρρυθμίσεις», σημείωσε, ενώ υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έχει πληρώσει ακριβό τίμημα, και πρέπει να εξευρεθεί σημείο ισορροπίας μεταξύ των μεταρρυθμίσεων αλλά και των αλλαγών που πρέπει να γίνουν για να προχωρήσει η Ευρώπη.

«Η Γαλλία θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό σας, περάσατε μια δύσκολη κατάσταση και αντέξατε. Η Ευρώπη ποτέ δεν δημιουργήθηκε με συρρίκνωση, αλλά με φιλοδοξίες», είπε ο κ. Μακρόν.

Ακόμη, ο Γάλλος πρόεδρος επεσήμανε ότι χρειαζόμαστε μια ισχυρή Ευρώπη, εξηγώντας ότι από διπλωματικής και στρατηγικής άποψης είναι ισχυρή, αλλά πρέπει να ενισχύσουμε και την ασφάλεια, και να μην επαναλάβουμε τα σφάλματα των προηγουμένων ετών για να προασπίσει η Ευρώπη την κυριαρχία της.

«Πρέπει να ξεπεραστούν οι διαφορές μας, χρειαζόμαστε πιο ενωμένη Ευρώπη, με ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, υπουργό Οικονομικών και περισσότερη ευρωπαϊκή φιλοδοξία… Η Ευρώπη πρέπει να έχει ανεξάρτητη πολιτική. Πολύ θα ήθελα να ενισχυθούν οι γαλλικές επενδύσεις για να συμβάλλουμε στην ανάκαμψη της Ελλάδας», υπογράμμισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.

Ο κ. Μακρόν επανέλαβε ότι η ιδέα ενός Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου είναι πολύ σωστή, συμπλήρωσε όμως ότι δεν επικαλύπτει τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, ενώ δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές και κατά της Πολωνίας και της Γαλλίας, δηλώνοντας ότι «η Ευρώπη δεν μπορεί να προχωρήσει αν αμφισβητούνται βασικές αρχές όπως η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και τα ανθρώπινα δικαιώματα». «Δεν μπορούμε να είμαστε τόσο υπομονετικοί, θα πρέπει να δείξουμε τόλμη».

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: