Μακρόν: «Μην επαναπαύεστε… παραμένει απειλή το Ισλαμικό Κράτος»

Ο Γάλλος πρόεδρος προειδοποίησε από τη Βαγδάτη ότι δεν θα πρέπει να εφησυχάζουμε

Tην αναγκαιότητα επαγρύπνησης έναντι της απειλής του Ισλαμικού Κράτους εξήρε σήμερα από το Ιράκ ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, στον απόηχο της διπλής βομβιστικής επίθεσης στο Αφγανιστάν.

Ο ένοικος του Μεγάρου των Ηλυσίων προειδοποίησε από τη Βαγδάτη ότι δεν θα πρέπει να εφησυχάζουμε καθώς το Ισλαμικό Κράτος παραμένει απειλή . Οι δηλώσεις τους έρχονται λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης των Παρισίων ότι η Γαλλία τερματίζει την επιχείρηση εκκένωσης στο Αφγανιστάν.

«Μην επαναπαύεστε ενάντια στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους επειδή παραμένουν απειλή, ειδικά στο Ιράκ», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος κατά την επίσκεψή του στη Βαγδάτη, όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα Le Figaro.

«Όλοι γνωρίζουμε ότι δεν πρέπει να χαλαρώνουμε την άμυνά μας γιατί το Ισλαμικό Κράτος παραμένει απειλή και γνωρίζω ότι η καταπολέμηση αυτών των τρομοκρατικών ομάδων είναι προτεραιότητα της κυβέρνησής σας», υποστήριξε ο Μακρόν μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό του Ιράκ, Μουσταφά αλ-Καζίμι, στη Βαγδάτη.

Στην πρωτεύουσα του Ιράκ , αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα το μεσημέρι σύνοδος κορυφής με ηγέτες της Μέσης Ανατολής. «Σε λιγότερο από δύο εβδομάδες, οι Γάλλοι στρατιώτες ολοκλήρωσαν με απόλυτη ασφάλεια την επιχείρηση απεγκλωβισμού σχεδόν 3.000 ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 2.600 Αφγανών που μεταφέρθηκαν στη συνέχεια στη Γαλλία», είχε γράψει νωρίτερα στο Twitter, η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας, Φλοράνς Παρλί.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: