Μαγικές εικόνες: Χιόνι στην έρημο Σαχάρα μετά από 37 χρόνια (εικόνες)

Ένας τόπος που συνήθως δεν γνωρίζει τι σημαίνει χειμώνας και χιόνι, η αλγερινή πόλη Άιν Σέφρα, είναι γνωστή ως «Πύλη προς τη Σαχάρα».

Σε αυτόν τον τόπο, λοιπόν, η έκπληξη του ερασιτέχνη φωτογράφου Karim Bouchetata όταν ξύπνησε και είδε τους γύρω αμμόλοφους να είναι καλυμμένοι με ένα ολόλευκο λεπτό στρώμα χιονιού, ήταν μάλλον δικαιολογημένη. Ο ίδιος, αμέσως πήρε τη μηχανή του και απαθανάτισε το αλλόκοσμο τοπίο όπως είχε διαμορφωθεί από το συνδυασμό άμμου και χιονιού.

Την Τρίτη, οι φωτογραφίες του αναδημοσιεύτηκαν σε δεκάδες ξένα μίντια καθώς οι εικόνες αυτές κατέγραψαν κάτι πολύ σπάνιο. Η έρημος της Αλγερίας στη βόρειο — κεντρική Αφρική αποτελεί τμήμα της μεγάλης ερήμου της Σαχάρα και βρίσκεται 350 χλμ νότια της Μεσογείου.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η τελευταία μεγάλη χιονόπτωση στην Άιν Σέφρα ήταν τον Φεβρουάριο του 1979 όταν χιόνισε για 30 ολόκληρα λεπτά. Ανεπαίσθητα στρώματα χιονιού εμφανίστηκαν για λίγη ώρα επίσης το 2005 και το 2012. Η πόλη βρίσκεται περίπου 1.000 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και περιβάλλεται από την Οροσειρά του Άτλαντα.

Σύμφωνα με τον Bouchetata, το χιόνι έδειχνε καταπληκτικό καθώς έπεφτε πάνω στους πορτοκαλί αμμόλοφους και ήταν μοναδική ευκαιρία για να τραβήξει μερικές φωτογραφίες. Το χιόνι κράτησε μόνο μία ημέρα και πλέον έχει λιώσει.

viral

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: