Λαβρόφ: H Ρωσία δεν είναι άμεμπτη αλλά δεν ντρέπεται να δείξει ποια είναι

«Ο Μπόρις Τζόνσον και η Λις Τρας λένε συνεχώς “πρέπει να νικήσουμε τη Ρωσία”, “πρέπει να γονατίσουμε τη Ρωσία”. Εμπρός κάντε το!» δήλωσε σε συνέντευξή του στο BBC ο Ρώσος ΥΠΕΞ

«Δεν εισβάλαμε στην Ουκρανία», υποστήριξε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC. Απηχώντας για ακόμη μία φορά την πάγια θέση της Μόσχας για τα αίτια της εισβολής, τόνισε ότι η χώρα του «κήρυξε μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση γιατί δεν είχε κανέναν άλλο τρόπο να εξηγήσει στη Δύση ότι η ώθηση της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ ήταν εγκληματική ενέργεια».

Από το ξεκίνημα του πολέμου στη Ρωσία στις 24 Φεβρουαρίου, ο Ρώσος ΥΠΕΞ έχει δώσει ελάχιστες συνεντεύξεις σε δυτικά μέσα ενημέρωσης. Στο BBC επανέλαβε την επίσημη γραμμή του Κρεμλίνου ότι υπήρχαν Ναζί στην Ουκρανία.

Ο δημοσιογράφος του βρετανικού δικτύου κάλεσε τον Λαβρόφ να σχολιάσει την επίσημη έκθεση των Ηνωμένων Εθνών για το ουκρανικό χωριό Γιαχίντνε, που αναφέρει ότι «360 κάτοικοι, συμπεριλαμβανομένων 74 παιδιών και πέντε ατόμων με αναπηρία, εξαναγκάστηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις να μείνουν για 28 μέρες στο υπόγειο ενός σχολείου χωρίς τουαλέτα και νερό… και 10 ηλικιωμένοι άνθρωποι πέθαναν».

«Αυτό είναι ο πόλεμος εναντίον των Ναζί;» ρώτησε ο δημοσιογράφος του BBC, με τον Λαβρόφ να απαντά: «Είναι πολύ κρίμα… αλλά διεθνείς διπλωμάτες, συμπεριλαμβανομένου του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ και άλλων εκπροσώπων του ΟΗΕ, δέχονται πιέσεις από τη Δύση. Και πολύ συχνά χρησιμοποιούνται για την ενίσχυση των ψευδών ειδήσεων που διαδίδονται από τη Δύση… Η Ρωσία δεν είναι άμεμπτη. Η Ρωσία είναι αυτό που είναι. Και δεν ντρεπόμαστε να δείξουμε ποιοι είμαστε», τόνισε.

Σχολιάζοντας την επιδείνωση των σχέσεων της Ρωσίας με το Ηνωμένο Βασίλειο, που είναι εξάλλου και στον επίσημο κατάλογο μη φιλικών χωρών της Ρωσίας. «Δεν νομίζω ότι υπάρχει πια περιθώριο ούτε καν για ελιγμούς», είπε ο κ. Λαβρόφ, «γιατί και ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον και η Λιζ Τρας λένε ανοιχτά ότι πρέπει να νικήσουμε τη Ρωσία, πρέπει να αναγκάσουμε τη Ρωσία να γονατίσει. Συνεχίστε, λοιπόν, κάντε το!», τόνισε.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: