«Lancia Design Day»: Ένα ταξίδι παρέα με τους θρύλους

Η Lancia προσκαλεί όλους τους φίλους της φίρμας και όχι μόνο στη διαδικτυακή παρουσίαση με τίτλο  «Lancia Design Day». Στις 28 Νοεμβρίου η Lancia ξεκινά το ταξίδι της με τρείς θρύλους που με το μοναδικό τους στιλ, ενέπνευσαν τα τρία νέα μοντέλα της μάρκας.

Αρχικά θα φέρει στο προσκήνιο μερικούς από τους θρύλους του παρελθόντος, οι οποίοι αποτέλεσαν την πηγή έμπνευσης για τρία από τα μελλοντικά μοντέλα της μάρκας. Και τα τρία νέα μοντέλα θα χαρακτηρίζονται από τρία ξεχωριστά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά της Lancia:

Τη χαρακτηριστική μάσκα “chalice” το σχήμα της οποίας είναι εμπνευσμένο από το Άγιο Δισκοπότηρο,

Τη χαρακτηριστική γραμμή του προφίλ,

Τις έντονες, γεωμετρικές φόρμες.

Έτσι θα σηματοδοτήσει την Αναγέννηση της Μάρκας.

Με έμπνευση από τη Lancia Aurelia και τη Delta, η νέα μάσκα θα αποτελεί μια μοντέρνα εκδοχή, η οποία θα διατηρεί όμως τη σύνθεση οριζόντιων και κάθετων γραμμών που θα φιλοξενούν και το λογότυπο της μάρκας.

Η γραμμή στο προφίλ θα φέρνει στη μνήμη εικόνες από μοντέλα όπως η Aurelia B20, ενώ οι έντονες γεωμετρικές φόρμες στο εμπρός και πίσω μέρος που θα συνδυάζονται με στρογγυλά φωτιστικά σώματα θα τιμούν το πιο επιθετικό και τεχνικό πνεύμα της εταιρείας, όπως αυτό εκφράστηκε από μοντέλα όπως οι 037, Stratos και Delta, τα αγωνιστικά «θηρία» που κυριάρχησαν στους αγώνες ράλι για περισσότερα από 20 χρόνια.

Οι Aurelia, Flaminia, Fulvia, Beta HPE, Gamma, Delta, Stratos, και 037 διαφέρουν σημαντικά μεταξύ τους. Μερικά είναι κομψά και χαριτωμένα μοντέλα, ενώ άλλα επιθετικά και ακραία. Όμως, όλα τους μοιράζονται το μοναδικό στιλ της Lancia που έχει τη δύναμη να ξεπερνά τα όρια του χώρου και του χρόνου. Αυτή είναι η δύναμη που τα διατηρεί σύγχρονα και ελκυστικά μέχρι και σήμερα.

Όπως και στα διάσημα Ιταλικά έπιπλα, η Lancia φέρνει αυτή την ξεχωριστή προσέγγιση στο πρωτότυπο και άνετο εσωτερικό των αυτοκινήτων της, όπως εκείνο των Gamma και Beta. Την ίδια προσοχή στη λεπτομέρεια μπορεί να δει κανείς στο εσωτερικό της Fulvia Coupé του 1965, όπου η κομψότητα συνδυάζεται με το δυναμισμό και την απόδοση. Αυτό είναι ακόμα ένα δείγμα της μοναδικότητας της Lancia.

Ο κ. Luca Napolitano, CEO της Lancia είπε σχετικά για την Αναγέννηση της Μάρκας:

«Η σχεδίαση και η ομορφιά αυτών των «κοσμημάτων της αυτοκίνησης» μας ενέπνευσε για τη δημιουργία τριών μελλοντικών μοντέλων της Lancia. Αυτά περιλαμβάνουν το νέο Ypsilon για το 2024, το μοντέλο που θα μας επιτρέψει να μπούμε στη μεγαλύτερη κατηγορία της Ευρώπης. Την ίδια στιγμή, η μυώδης νέα Delta το 2028 με τις γεωμετρικές της γραμμές θα συγκινήσει κάθε ενθουσιώδη φίλο του αυτοκινήτου στην Ευρώπη.»

Η Lancia αυτοπροσδιορίζεται ως μια “Progressive Classic” («Προοδευτικά Κλασσική») μάρκα, δηλαδή μια μάρκα που σέβεται την πολύτιμη κληρονομιά της και παράλληλα έχει τη δύναμη να κοιτάει με φιλοδοξία το μέλλον. Η καινοτομία και η διαχρονική σχεδίαση αποτελούν σταθερές αξίες, στις οποίες θα προστεθεί η φιλικότητα προς το περιβάλλον και η εστίαση στην ικανοποίηση των πελατών.

Ο Luca Napolitano αναφέρθηκε και στην κληρονομία της μάρκας:

«Ο σεβασμός στην ιστορία μας και η σύνδεση της με τη βιωσιμότητα και την πελατοκεντρική προσέγγιση αποτελούν τις κατευθυντήριες γραμμές για το δεκαετές πλάνο της Αναγέννησης μας. Μέσω αυτών σκοπεύουμε να γίνουμε μια αξιοσέβαστη μάρκα στην premium κατηγορία. Πρωταγωνιστές σε αυτή την πορεία θα είναι τρία νέα μοντέλα της Lancia, τα οποία σχεδιάστηκαν ώστε να ξεχωρίζουν ανάμεσα στον ανταγωνισμό, αλλά και μεταξύ τους.»

Δύο από τα μοντέλα που ξεχωρίζουν είναι οι Lancia Beta HPE και Gamma Coupe, οι οποίες αναστάτωσαν με την παρουσία τους το χώρο του αυτοκινήτου και αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για το μέλλον της μάρκας.

Η Lancia Beta HPE παρουσιάσθηκε το 1975 στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης και κέρδισε αμέσως το κοινό με τη διαφορετικότητά της και ιδιαίτερα με την ευφυή σχεδίαση του πίσω μέρους που ήταν φιλόξενο πρακτικό και εκλεπτυσμένο.

Η Lancia Beta HPE (High Performance Estate) είναι ένα πανέμορφο, σπορ, οικογενειακό αυτοκίνητο, ιδιαίτερα κομψό και την ίδια στιγμή εξαιρετικά ευρύχωρο. Σχεδιασμένη από τον Pininfarina και κατασκευασμένη σε τρεις σειρές, αποτελεί αναμφίβολα την πιο γοητευτική εκδοχή της Lancia Beta..

Ένα χρόνο αργότερα, ήταν η σειρά της φουτουριστικής Lancia Gamma Coupe να τραβήξει πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας στην Γενεύη. Το φιλόξενο εσωτερικό απέπνεε μια αίσθηση υψηλής ποιότητας και αρμονίας, χάρη και στη συνεργασία της Lancia με διάσημους Ιταλικούς οίκους, όπως για παράδειγμα εκείνον του Ermenegildo Zegna.

Η Gamma Coupe αποτελούσε την τελευταία εξέλιξη των σπουδαίων GT Coupe της Lancia, μιας σειρά που περιλάμβανε μοντέλα όπως η Aurelia και η Flaminia, με τη δεύτερη να είναι και η πηγή έμπνευσης της Gamma Coupe.

Το ταξίδι ξεκινάει τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου στις 12:00 ώρα Ελλάδας και μπορείτε να το παρακολουθήσετε μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

«Lancia Design Day»: Ένα ταξίδι παρέα με τους θρύλους gr.

now24.gr-auto

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: