Ξενογιαννακοπούλου: Σύγχρονη δημόσια διοίκηση στην υπηρεσία του πολίτη


Στόχος του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης είναι «μία σύγχρονη, με διαφάνεια και αξιοκρατία δημόσια διοίκηση στην υπηρεσία του πολίτη» σημείωσε η αρμόδια υπουργός, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ, αναφερόμενη στο νομοσχέδιο για τον προγραμματισμό προσλήψεων και την επιτάχυνση διαδικασιών του ΑΣΕΠ.

Μιλώντας για τη σκοπιμότητα του νομοσχεδίου, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης τόνισε ότι «τώρα που η χώρα μπαίνει σε μία διοικητική και δημοσιονομική κανονικότητα και ως σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα που είναι θα πρέπει να λειτουργεί με θεσμικό τρόπο και όχι εκ των ενόντων και απλώς να κλείνει τρύπες» ενώ εκτίμησε ότι παρά τις όποιες αρχικές κριτικές, στο τέλος θα εγκριθεί από τη Βουλή με ευρύτερη πλειοψηφία.

Όπως ξεκαθάρισε, με τον τετραετή προγραμματισμό που προβλέπει το νομοσχέδιο, οι προσλήψεις δεν θα είναι αυτοσκοπός αλλά θα γίνονται με βάση τις ανάγκες και τις προτεραιότητες των φορέων του Δημοσίου.

Τέλος, η κ. Ξενογιαννακοπούλου επισήμανε ότι όσο περνά ο καιρός και ομαλοποιείται πλέον η διαδικασία προσλήψεων, μέσω της αναλογίας 1:1, τόσο θα περιορίζεται ο αριθμός των συμβασιούχων, καθώς τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες που θα καταγράφονται από τον πολυετή σχεδιασμό θα τις καλύπτουν οι τακτικοί πλέον υπάλληλοι.

Πολιτική

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: