Ξεκίνησε το δεύτερο σκέλος του FORUM8 Rally Japan-  H Toyota μέσα στην έδρα της έκανε χθες το 1-2-3

H πρώτη ημέρα του τελευταίου αγώνα της χρονιάς με τα 133.26 χλμ ήταν ένα μαρτύριο για τους οδηγούς του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του WRC. Με αρκετή ομίχλη, βρεγμένο οδόστρωμα και πάρα πολλά κίτρινα φύλλα στις γλιστερές και επικίνδυνες Ε.Δ τελείωσε το πρώτο μεγάλο σκέλος του FORUM8 Rally Japan που έκρυβε εκπλήξεις.

Μάλιστα ο φετινός Παγκόσμιος Πρωταθλητής Kalle Rovanpera ίσως για πρώτη φορά στην καριέρα του παραπονέθηκε για τις απαράδεκτες συνθήκες. Ο Εσθονός οδηγός της Ford που ήθελε νίκη για να δώσει τη χαρά στην ομάδα του που την αποχαιρετά με αυτόν τον αγώνα είπε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να ρισκάρεις. Αυτός δεν είναι αγώνας. Ο Ogier είπε ότι είναι αγώνας επιβίωσης.

Οι δρόμοι είχαν μετατραπεί σε παγοδρόμια και οι οδηγοί δεν μπορούσαν να κινηθούν στους ρυθμούς που ήθελαν.

Ο Takamoto Katsuta που ξεκίνησε αρκετά καλά είχε μια γερή έξοδο στη μεγαλύτερη ειδική του αγώνα μήκους 23,67 χλμ. Στα μισά της ειδικής το Yaris βγήκε από το δρόμο και καταστράφηκε το μπροστινό μέρος ενώ αρκετά ζημιά είχε και πίσω. Ευτυχώς οι μηχανικοί έκαναν θαύματα και ο Katsuta επέστρεψε στον αγώνα.

Στην ίδια ειδική και στο ίδιο σημείο βγήκε και ο Sordo. Το Hyundai i20N Rally Hybrid σταμάτησε στο δένδρο. Άτυχος και ο Adrien Fourmaux. Δεν μπόρεσε να κρατήσει το Ford Puma Rally Hybrid και βρέθηκε «αγκαλιά» με τον Sordo.

Οι υπεύθυνοι του αγώνα διέκοψαν την 4η ειδική Shitara Town μήκους 22,53 χλμ ,γιατί είχε ομίχλη και τα πληρώματα πήγαιναν στα τυφλά. Το δίδυμο του Toyota GR Yaris Rally Hybrid ,Elfyn Evans- Scott Martin, έχουν κάνει τους καλύτερους χρόνους και είναι επικεφαλής του αγώνα ενώ ακολουθούν οι Sebastien Ogier- Vincent Landais και Kalle Rovanpera- Jonne Halttunen. Η Toyota κάνει μέχρι αυτή τη στιγμή το 1-2-3.

Η πρώτη δεκάδα

 

 

Σήμερα θα γίνουν οι ακόλουθες ειδικές διαδρομές

 

Ξεκίνησε το δεύτερο σκέλος του FORUM8 Rally Japan-  H Toyota μέσα στην έδρα της έκανε χθες το 1-2-3 gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: