Ξεκινάει το ασφάλτινο ράλλυ στην Κεντρική Ευρώπη- Θα κρίνει άραγε τον νέο παγκόσμιο πρωταθλητή στο WRC;

Ο Kalle Rovanpera είναι πρωτοπόρος στη βαθμολογία. Μόλις 31 βαθμούς είναι η διαφορά ανάμεσα στον Φινλανδό και τον «ομόσταυλό» του Elfyn Evans. Αυτό το τετραήμερο θα κριθούν πολλά.

Ο νεαρός Kalle Rovanperä που έχει ήδη κατακτήσει έναν παγκόσμιο τίτλο δεν παρασύρεται εύκολα. Κάνει αγώνα στρατηγικής και όταν χρειασθεί κινείται σε τέτοιους ρυθμούς που οι υπόλοιποι απλά βλέπουν τη σκόνη του.

Από την άλλη πλευρά ο Elfyn Evans θα τα δώσει όλα για να πάρει την νίκη και να πλησιάσει ακόμη περισσότερο τον ομόσταυλό του.

Στο μεταξύ χθες στο shakedown των 3.33 χλμ ( οι χρόνοι δεν μετρούν στον αγώνα) γρηγορότερο ήταν το δίδυμο Thierry Neuville-Martijn Wydaeghe (Hyundai i20 Rally1). Ο χρόνος τους ήταν  1:57.5 ενώ οι Kalle Rovanperä-Jonne Halttunen (Toyota Yaris Rally1) έκαναν χρόνο 1:58.9. Τρίτο καλύτερο χρόνο,  1:59.00 ,έκαναν οι Ott Tänak-Martin Järveoja (Ford Puma Rally1)

Οι Ott Tänak-Martin Järveoja θα κάνουν τον προτελευταίο τους αγώνα με την ομάδα της Ford. Ο τελευταίος αγώνας θα είναι στην Ιαπωνία και στη συνέχεια για το 2024 θα επιστρέψουν στα bucket της Hyundai.

Το ράλι Κεντρικής Ευρώπης έχει 18 ασφάλτινες Ειδικές Διαδρομές. Συμμετέχουν 68 πληρώματα. Από αυτά τα 10 είναι της κατηγορίας, Rally1 και τα 32 είναι της κατηγορίας Rally2. Το κέντρο του αγώνα είναι στην πόλη Πασάου περίπου 200 χλμ. ανατολικά από το Μόναχο. Ο αγώνας θα περάσει από την Τσεχία και την Αυστρία.

Σήμερα, Πέμπτη 26 Οκτωβρίου, ο αγώνας θα ξεκινήσει από την πλατεία Ηradcany, κοντά στο κάστρο της Πράγας. Θα γίνει αρχικά η υπερειδική των 2.37 χλμ.. Θα ακολουθήσει μια δεύτερη στην περιοχή της Βοημίας μήκους 8,29 χλμ..

Το πρώτο σκέλος ολοκληρώνεται και η συνέχεια -την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου- θα γίνουν  6 Ε.Δ μήκους 121.80 χλμ. Στο έδαφος της Τσεχίας. Το Σάββατο, 28 Οκτωβρίου θα γίνουν άλλες 6 Ε.Δ μήκους 111,46 χλμ.

Αυτή το φορά ο αγώνας θα διεξαχθεί στην Αυστρία. Η αυλαία θα πέσει την Κυριακή  θα διεξαχθούν στην άσφαλτο της Αυστρίας και την Κυριακή 29 Οκτωβρίου στην περιοχή της Βαυαρίας, στη Γερμανία θα γίνουν οι 4 τελευταίες Ε.Δ ( δύο επαναλαμβανόμενες συνολικού μήκους 67,24 χλμ).

Τότε θα ξέρουμε αν ο Rovanpera εξασφαλίσει τον 2ο Παγκόσμιο τίτλο του η όχι.

Ξεκινάει το ασφάλτινο ράλλυ στην Κεντρική Ευρώπη- Θα κρίνει άραγε τον νέο παγκόσμιο πρωταθλητή στο WRC; gr.

now24.gr-auto

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: