Ξεκινάει εβδομάδα απεργιών με κορύφωση την Πέμπτη (4/2) – Τι πρέπει να ξέρεις

Πρώτη Φεβρουαρίου και ξεκίνημα εβδομάδας απεργιακών κινητοποιήσεων για την Ελλάδα με κορύφωση την Γενική 24ωρη Απεργία της Πέμπτης (4/1), την οποία έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Πρώτη σημαντική πληροφορία είναι η στάση εργασίας που θα πραγματοποιήσουν αύριο Τρίτη (2/2) οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη και του ΟΑΣΑ στην Αθήνα. Η στάση εργασίας θα είναι πεντάωρη, από τις 11 έως τις 4 το απόγευμα 

Την Τετάρτη (3/2) θα απεργήσουν οι δημοσιογράφοι από τις 6 το πρωί, έως την ίδια ώρα της επόμενης μέρας

Στις 4 Φεβρουαρίου θα κατεβάσει ρολά δημόσιος και ιδιωτικός τομέας. ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, όλοι οι επαγγελματίες αναμένεται να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία. Τα καταστήματα στη Θεσσαλονίκη θα είναι κλειστά, μετά το κάλεσμα του ΕΣΘ, ενώ και η Ομοσπονδία Ταξί έχει ανακοινώσει τη συμμετοχή της, ενώ ακόμη δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από τους εργαζομένους στις αστικές συγκοινωνίες.

Επιπλέον, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία έχει κηρύξει 48ωρη απεργία από την Πέμπτη μέχρι και την Παρασκευή.

Έχει αποφασιστεί, επίσης, η παράταση της πανελλαδικής αποχής των δικηγόρων έως και την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου. Μετά από ομόφωνη πρόταση της συντονιστικής επιτροπής των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων της χώρας αποφασίστηκε η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων του κλάδου και ειδικότερα η πανελλαδική αποχή των συμβολαιογράφων από την άσκηση των καθηκόντων τους από την Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου έως και την ερχόμενη Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου.

Και οι γιατροί σε κινητοποιήσεις, καθώς από 1 έως 3 Φεβρουαρίου απέχουν από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Στη διάρκεια της αποχής από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση οι γιατροί θα συνταγογραφούν σε απλό συνταγολόγιο. Οι γιατροί συμμετέχουν κανονικά στην απεργία της 4ης Φεβρουαρίου.

typosthes.gr-topika

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: