Κριτική δημάρχων σε Τσιρώνη για τα έργα του Αχελώου

Έντονη κριτική, στα όσα ανακοίνωσε για τα έργα του Αχελώου ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, κ. Τσιρώνης, ασκούν με κοινή ανακοίνωσή του δέκα δήμαρχοι των νομών Καρδίτσας και Τρικάλων.

Οι δήμαρχοι κατηγορούν την κυβέρνηση για έλλειψη ρεαλισμού και ευαισθησίας στο θέμα και δηλώνουν «σοκαρισμένοι» από τη δήλωση του υπουργού ότι «θα δημιουργηθεί μια επιτροπή που θα εξετάσει τι θα μείνει από τα ημιτελή έργα και τι θα γκρεμιστεί».

Όπως επισημαίνουν «δεν ξεχώρισε ούτε καν το έργο της Μεσοχώρας, όπου ένας έτοιμος ταμιευτήρας έπρεπε να λειτουργεί εδώ και δέκα χρόνια και να παράγει 160 MW ήπιας μορφής, υδροηλεκτρική ενέργεια. Το ίδιο ισχύει και για το Φράγμα της Συκιάς. όπου το έργο καθολικά όλοι οι Αργιθεάτες, όχι μόνο το αποδέχονται, αλλά το περιμένουν ως «μάνα» εξ ουρανού, καθώς η ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου μόνο θετικά μπορεί να επιδράσει στην ευρύτερη περιοχή».

Οι δήμαρχοι καλούν την κυβέρνηση «να αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να χάνεται άλλος χρόνος και ότι τα παραπάνω φράγματα πρέπει να ολοκληρωθούν και να προσφέρουν ήπια ανανεώσιμη ενέργεια που τόσο ανάγκη έχει ο τόπος. Άλλωστε και τα δυο αυτά φράγματα είναι στον κύριο ρου το ποταμού και δεν σχετίζονται με την πιθανή μεταφορά νερών στο Θεσσαλικό κάμπο».

Οι δήμαρχοι καλούν την κυβέρνηση να ξεκινήσει άμεσα η έμφραξη του ταμιευτήρα της Μεσοχώρας, η ολοκλήρωση του φράγματος της Συκιάς και η μεταφορά 250 εκ.κ.μ. νερού στη Θεσσαλία, όπως προβλέπουν τα σχέδια διαχείρισης. Τη κοινή ανακοίνωση υπογράφουν οι δήμαρχοι της Καρδίτσας, του Μουζακίου, του Παλαμά, των Σοφάδων, της Λίμνης Πλαστήρα, της Αργιθέας, της Πύλης, της Φαρκαδόνας, των Τρικκαίων και της Καλαμπάκας.

ellada

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: