Κρήτη: Σπίτι τυλίχθηκε στις φλόγες εγκλωβίζοντας μέσα δύο ανήλικους

Σε τραγωδία λίγο έλειψε να εξελιχθεί η παρέα δύο νέων αγοριών σε σπίτι στην Παλαιόχωρα, καθώς αυτό τυλίχθηκε, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, στις φλόγες.

Οι δύο ανήλικοι ήταν μόνοι τους στο σπίτι, το οποίο φέρεται να ανήκει σε συγγενικό πρόσωπο του ενός εκ των δύο αγοριών. Το διαμέρισμα είναι μόλις 15 τετραγωνικών μέτρων γι’ αυτό και η φωτιά επεκτάθηκε τάχιστα, με αποτέλεσμα τα παιδιά να εγκλωβιστούν μέσα σε αυτό.

Στο σημείο έσπευσαν δύο οχήματα με τέσσερις πυροσβέστες, τα οποία ωστόσο αντιμετώπισαν δυσκολίες καθώς στην προσπάθειά τους να προσεγγίσουν το φλεγόμενο διαμέρισμα, έπρεπε να μετακινήσουν τραπεζοκαθίσματα επιχειρήσεων που ήταν στον δρόμο. Οι δύο φίλοι σώθηκαν τελικά από θαύμα, λαμβάνοντας και τη βοήθεια των γειτόνων ενώ οι πυροσβέστες έσβηναν τη φωτιά.

Στη συνέχεια διακομίσθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, όπου οι γιατροί αποφάσισαν ότι θα πρέπει να νοσηλευτούν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, λόγω της κρισιμότητας των εγκαυμάτων που είχαν υποστεί από φωτιά.

Νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής ξεκίνησε η επιχείρηση μεταφοράς των δύο νεαρών σε εξειδικευμένη μονάδα εγκαυμάτων στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο ΚΑΤ με αεροσκάφος C-13 της Πολεμικής Αεροπορίας.

ellada

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: