Κρήτη: Εστιάτορας απείλησε να πυροβολήσει εργαζόμενο που ζήτησε τα ένσημά του

Ένα σοκαριστικό περιστατικό συνέβη σε μεγάλη ταβέρνα στη Χερσόνησο Ηρακλείου Κρήτης.

Πιο αναλυτικά, το περιστατικό συνέβη πριν από μερικές ημέρες έξω από γνωστό εστιατόριο στη Χερσόνησο, όταν εργαζόμενος, κάτοικος Ηρακλείου, πήγε να ζητήσει από τον ιδιοκτήτη να του καταβάλει τα ένσημα για εργασία περίπου τριών μηνών.

Ο εστιάτορας εξοργίστηκε, σήκωσε το όπλο του, το έδειξε στον υπάλληλο και του είπε, όπως καταγγέλλει ο εργαζόμενος: “Σήκω φύγε, δεν θα σε ασφαλίσω. Θα σε πυροβολήσω αν ξανάρθεις εδώ”.

Σύμφωνα με την “Εφημερίδα των Συντακτών”, ο υπάλληλος αποχώρησε τρομαγμένος και κατήγγειλε το περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα της Χερσονήσου και την επόμενη μέρα στο Εργατικό Κέντρο του Ηρακλείου.

Ο ίδιος υπέγραψε αρχικά ένα έγγραφο με το οποίο έχανε κάθε δικαίωμα στην αποζημίωση σε περίπτωση απόλυσης. Ο ιδιοκτήτης ζήτησε ΑΜΚΑ και ΑΦΜ με σκοπό, όπως είπε, να τον ασφαλίσει. Μέχρι πριν από λίγες μέρες που ένας από τους υπαλλήλους πήγε στο ΙΚΑ και διαπίστωσε ότι δεν είχε μπει κανένα ένσημο.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο εργοδότης τους έδινε έναντι, άλλοτε 200 άλλοτε 150 ευρώ μετρητά στο χέρι. Σύμφωνα με τις καταγγελίες εκτός από τα ένσημα του χρωστούν μεροκάματα 1.600 ευρώ.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: