Κρήτη: Αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατέθεσε η παπαδιά που εγκαταλείφθηκε από τον παπά

Το περασμένο καλοκαίρι προκλήθηκε σάλος στην τοπική κοινότητα της Κρήτης με την είδηση πως ένας παπάς εγκατέλειψε την παπαδιά και τα δύο παιδιά του για τα μάτια μιας άλλης γυναίκας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγες μέρες μετά την εξαφάνισή του, ο παπάς μίλησε τηλεφωνικώς με την παπαδιά και της ζήτησε να διαβάσει μία επιστολή που είχε αφήσει για την ίδια στο κομοδίνο του.

Η πρεσβυτέρα, ωστόσο, είχε προχωρήσει σε δήλωση εξαφάνισης ενώ είχε ειδοποιηθεί και η Μητρόπολη, με τον ιερέα να αναγκάζεται να εμφανιστεί σε αστυνομικό τμήμα της Θεσσαλονίκης και να δηλώνει πως «είμαι καλά, ήταν επιλογή μου να φύγω!».

Σήμερα,Τετάρτη, η παπαδιά εμφανίστηκε ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ηρακλείου και κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για την έκδοση προσωρινής διαταγής ώστε να πάρει την επιμέλεια του ενός ανήλικου παιδιού της, να οριστεί διατροφή και να προχωρήσει η διαδικασία για το διαζύγιό της.

Η προσωρινή διαταγή εκδόθηκε, μετά την αίτησή της, στην οποία ισχυρίζεται πως ο ιερέας είχε εξωσυζυγικές σχέσεις που τον οδήγησαν να φύγει. Από την πλευρά του ο δικηγόρος του ιερέα, από τον οποίο εκπροσωπείται, αρνείται όσα του αποδίδονται.

Ο δικηγόρος της παπαδιάς δηλώνει ότι μετά τον τρόπο που έφυγε ο παπάς είναι μονόδρομος για εκείνη να απευθυνθεί στη Δικαιοσύνη για την αποκατάσταση της οικογενειακής κατάστασης που διαταράχθηκε.

«Η έκδοση προσωρινής απόφασης από το Μονομελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου συνιστά την πρώτη δικαίωση και προθάλαμο της δικαστικής εξέλιξης της υπόθεσης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος.

 

ellada

Tags: , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: