Κρίσιμο τετ α τετ Μέρκελ – Ολάντ απόψε για το προσφυγικό

Δείπνο θα έχουν απόψε στο Στρασβούργο η καγκελάριος Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Ολάντ με βασικό θέμα συζήτησης το προσφυγικό.

Η Γερμανίδα καγκελάριος θα αναχωρήσει αμέσως μετά για την Άγκυρα όπου θα έχει συνομιλίες για το ίδιο θέμα με την τουρκική ηγεσία.

Σήμερα ο γερμανικός Τύπος ασχολείται με την Ελλάδα και το προσφυγικό από δυο διαφορετικές οπτικές γωνίες.

Από τη μια, η Die Welt δημοσιεύει άρθρο με τίτλο «Η Ευρώπη αναζητά τα νέα σύνορα στην FYROM» ενώ αναφέρεται ότι τα νέα εξωτερικά σύνορα είναι ντε φάκτο βόρεια της Ελλάδας αφού ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στην Ελλάδα και την ικανότητά της να φυλάξει τα σύνορα με την Τουρκία.

Συνεχίζει η Welt λέγοντας ότι χώρες όπως η Ουγγαρία, η Τσεχία και η Σλοβακία έχουν στείλει εκεί διμερώς 60 αστυνομικούς ενώ σύμφωνα με την εφημερίδα η Κομισιόν είναι έτοιμη να χρηματοδοτήσει με 10 εκατομμύρια ευρώ την αποστολή και άλλων Ευρωπαίων αστυνομικών στα σύνορα Ελλάδας – Σκοπίων.

Η εφημερίδα Suddeutche Zeitung από την άλλη σε άρθρο γνώμης γράφει: «Η Ελλάδα έξω από την Σέγκεν; Τι ανόητη ιδέα…».

Αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι μια έξοδος της Ελλάδας από τη ζώνη του Σέγκεν δεν θα άλλαζε τίποτα στη ροή των προσφύγων προς τη βόρεια Ευρώπη ενώ θα έκανε την Ελλάδα πολύ λιγότερο ελκυστική σε νέες επενδύσεις πράγμα που δεν θέλει κανείς στην Ευρώπη ενώ ο συνδυασμός του προσφυγικού και της δυσκολίας προώθησης των μεταρρυθμίσεων θα δημιουργήσει ένα εκρηκτικό μείγμα στην Ελλάδα και στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, πράγμα που επίσης δεν επιθυμεί κανείς στην Ευρώπη.ethnos.gr

karfitsa.gr-Diethni

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: