Κράτα μια κόκα κόλα με το στήθος σου – Και ανοησία και απάτη

Κράτα μια κόκα κόλα με το στήθος σου   Και ανοησία και απάτη

Ο κόσμος του ίντερνετ λατρεύει να παίρνει μέρος σε «προκλήσεις». Αγαπά να μιμείται το οτιδήποτε, ακόμα και εάν δεν έχει καμία λογική βάση. Πριν από περίπου ένα χρόνο, «έσκασε» το Ice Bucket Challenge.

Μουσικοί, τραγουδιστές, πολιτικοί, επιχειρηματίες από όλον τον κόσμο καθώς και εκατομμύρια καθημερινοί άνθρωποι, πήραν έναν κουβά, τον γέμισαν παγάκια και νερό και τον έριξαν πάνω τους. Εν συνεχεία, πρότειναν άλλους να κάνουν το ίδιο. Είχαν στη διάθεσή τους για να αποδεχτούν την πρόκληση ένα 24ωρο.

Πίσω όμως από αυτό το «challenge» υπήρχε ένας σκοπός. Επρόκειτο για μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κόσμου όσον αφορά τη νόσο της αμυοτροφικής πλευρικής σκλήρυνσης (ALS). Η πρόκληση αυτή ενθάρρυνε τους ανθρώπους να κάνουν τη δωρεά τους σε ιδρύματα και οργανισμούς οι οποίοι ασχολούνται με τη συγκεκριμένη ασθένεια.

Φυσικά και η Ελλάδα δεν έμεινε πίσω. Πολλοί «διάσημοι» λούστηκαν, δίνοντας, όπως υποστήριξαν οι ίδιοι, το μήνυμά τους.

Συνολικά, συγκεντρώθηκαν σε παγκόσμιο επίπεδο περίπου 275 εκατομμύρια δολάρια. Η καμπάνια από πλευράς χρημάτων τουλάχιστον, μπορεί να χαρακτηριστεί άκρως επιτυχημένη.

 

«Κράτα μια κόκα κόλα με το στήθος σου»

Πριν λίγες ημέρες, το ίντερνετ «πλυμμήρισε» από γυναίκες οι οποίες σφήνωναν στο στήθος τους ένα μπουκάλι κόκα κόλα. Το «Hold a Coke with your Boobs», είχε γεννηθεί με πάρα πολλές να ανεβάζουν φωτογραφίες τους αλλά και βίντεο.

Όπως και με το Ice Bucket Challenge αλλά και με οτιδήποτε άλλο που γίνεται viral στο διαδίκτυο, σπάνια κάποιος έψαχνε τί κρύβεται από πίσω.

Η «πρόκληση» αυτή, εκτός από ανοησία αποδείχτηκε τελικά και μια τεράστια «απάτη».

Το εν λόγω «challenge», δημιουργήθηκε από τον Danny Frost και τη Gemma Jaxx οι οποίοι εργάζονται στο χώρο της π ορνογραφίας.

Όπως λένε οι ίδιοι, το ξεκίνησαν ώστε να κοροϊδέψουν αυτήν ακριβώς την «προδιάθεση» του κόσμου του ίντερνετ, να ακολουθεί σαν πρόβατο τη «μόδα» και τα διάφορα εποχιακά trends.

Εν συνεχεία, όπως αναφέρουν, ο κόσμος ξεκίνησε να δηλώνει ότι επρόκειτο για φιλανθρωπικό σκοπό και συγκεκριμένα για την ευαισθητοποίηση γύρω από τον καρκίνο του μαστού.

Σύμφωνα με τον Danny Frost και τη Gemma Jaxx, έπειτα από τις τόσο μεγάλες διαστάσεις που έλαβε η «πλάκα» τους, αποφάσισαν να σταθούν αρωγοί στην πρόσπαθεια για ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο του μαστού.

Η απάτη εξελίχθηκε, όπως δηλώνουν οι «φαρσέρ» δημιουργοί τους, σε κάτι καλό.

Βέβαια, μέχρι στιγμής δεν έχει γνωστό αν και πόσα χρήματα έχουν μαζευτεί.

H Gemma Jaxx

Κράτα μια κόκα κόλα με το στήθος σου   Και ανοησία και απάτη

Κράτα μια κόκα κόλα με το στήθος σου   Και ανοησία και απάτη

Κράτα μια κόκα κόλα με το στήθος σου   Και ανοησία και απάτη

 

 

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: