Κουρουμπλής: Ο Καμμένος είναι πατριώτης, δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα στο Σκοπιανό

Ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, δήλωσε πως «ο Αλέξης Τσίπρας έχει στα χέρια του ορισμένες κινήσεις που θα προκαλέσουν τρανταγμό στο πολιτικό σύστημα», διαψεύδοντας τα σενάρια πως οι κοινωνικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης το τελευταίο διάστημα σχετίζονται με το ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών.

«Οι εκλογές θα γίνουν το 2019. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνουν νωρίτερα. Κάθε μέρα που περνάει κερδίζει πόντους η κυβέρνηση και χάνει η ΝΔ. Ο Αλέξης Τσίπρας πήρε αυτές τις πρωτοβουλίες για να στηρίξει τους μη έχοντες, πιστός στις δεσμεύσεις και τις εξαγγελίες του, στέλνοντας το μήνυμα στους πολίτες ότι τώρα που μπορεί, κάνει αυτό που πρέπει», υπογράμμισε ο κ. Κουρουμπλής.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, ο υπουργός κάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη «να πάρει ξεκάθαρη θέση γιατί είναι θέμα εθνικό και να αφήσει τις υπεκφυγές περί μη ύπαρξης δεδηλωμένης αν δεν υπάρχει ενιαία κυβερνητική γραμμή».

Μάλιστα, τόνισε ότι ο Πάνος Καμμένος «είναι πατριώτης» και «δεν πρόκειται να δημιουργήσει πρόβλημα στην κυβέρνηση για το Σκοπιανό». «Με τον Πάνο Καμμένο συμπορευόμαστε για να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση και θα βρούμε σημείο συνεννόησης και σε αυτό το θέμα», πρόσθεσε.

Όσον αφορά στην πρόσκληση που απηύθυνε ο Γιάννης Μπουτάρης στον πρωθυπουργό των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεβ, να επισκεφθεί την Πρωτοχρονιά τη Θεσσαλονίκη, ο κ. Κουρουμπλής δεν εμφανίστηκε αρνητικός, δηλώνοντας πως «οι συναντήσεις δεν είναι κακές».

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: