Κορωνοϊός: Ποινή φυλάκισης 1 έτους και πρόστιμο 300 ευρώ σε δύο καταστηματάρχες που παραβίασαν τα μέτρα

Ποινή φυλάκισης ενός έτους και πρόστιμο 300 ευρώ επιβλήθηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο σε δύο επαγγελματίες που παραβίασαν τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό και κράτησαν ανοιχτές τις επιχειρήσεις τους, παρά την απαγόρευση λειτουργίας τους.

Οι αστυνομικές αρχές έχουν συλλάβει δεκάδες καταστηματάρχες, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, σε όλη τη χώρα, οι οποίοι αντιμετωπίζουν ποινή μέχρι και πέντε έτη φυλάκισης.

Αξίζει να σημειωθεί πως από τις συνολικά 31 υποθέσεις στο πινάκιο του δικαστηρίου της Αθήνας, οι 29 αφορούσαν κατηγορούμενους για παράβαση των μέτρων της Πολιτείας βάσει του άρθρου 285 του Ποινικού Κώδικα.

Εν τέλει, μόνο δυο από τους κατηγορούμενους επαγγελματίες δικάστηκαν, καταδικάστηκαν και αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ οι υπόλοιποι 27 ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Η δίκη τους αναμένεται να πραγματοποιηθεί μετά την άρση της αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων καθώς βάσει των νέων αυστηρότερων προληπτικών μέτρων, τα Αυτόφωρα θα δικάζουν μόνο υποθέσεις με κατηγορούμενους που κρατούνται.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: