Κομισιόν: Ηπιότερη ανάπτυξη για την ελληνική οικονομία το 2017

«Ηπιότερη ανάπτυξη» για την ελληνική οικονομία το 2017 αναμένει η Κομισιόν, σε σχέση με τις προβλέψεις της τον Φεβρουάριο, εν όψει της δημοσίευσης των εαρινών προβλέψεων για τα κράτη — μέλη της Ε.Ε.

Κληθείσα να σχολιάσει τις αναθεωρημένες εκτιμήσεις του ΔΝΤ για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, η Ανίκα Μπράιτχαρτ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί, σημείωσε τα εξής:

«Λαμβάνουμε υπόψη τις οικονομικές προβλέψεις του ΔΝΤ. Η Επιτροπή θα δημοσιοποιήσει τις επικαιροποιημένες εαρινές προβλέψεις της το Μάιο και θα συμπεριλάβει τα στοιχεία της προσεχούς αποστολής των εκπροσώπων των θεσμών στην Αθήνα που θα πραγματοποιηθεί σύντομα. Τα πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ηπιότερη ανάπτυξη σε σχέση με τις τελευταίες προβλέψεις της Επιτροπής το Φεβρουάριο, δεδομένης της αβεβαιότητας που υπήρχε μέχρι πρόσφατα, γύρω από την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης. Η εύθραυστη κατάσταση της οικονομίας υπογραμμίζει την ανάγκη για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης το συντομότερο δυνατό και καλωσορίζουμε τη συμφωνία του Eurogroup του Απριλίου που οδεύει προς αυτήν την κατεύθυνση».

Υπενθυμίζεται ότι το ΔΝΤ προχώρησε στην υποβάθμιση των προβλέψεών του για την πορεία του ελληνικού ΑΕΠ, εκτιμώντας πως η ανάπτυξη θα διαμορφωθεί στο 2,2% έναντι της χειμερινής πρόβλεψης για ανάπτυξη 2,8%.
Από την πλευρά της, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις χειμερινές της εκτιμήσεις, ανέμενε αύξηση του ΑΕΠ κατά 2,7%

oikonomia

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: