Λαγός στη δίκη Χρυσής Αυγής: «Θα το ξευτελίσω το δικαστήριο σας, θα ακουστούν όλα»

Με νέα επίθεση προς τους δικαστές μέλη της έδρας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας εκ μέρους του κατηγορούμενου ευρωβουλευτή Γ. Λαγού, συνεχίστηκε η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό. «Θα το εξευτελίσω το δικαστήριό σας, θα ακουστούν όλα», είπε αυτή τη φορά ο κατηγορούμενος απευθυνόμενος στην έδρα, με τους αστυνομικούς να τον οδηγούν εκτός αιθούσης και μέλος του ακροατηρίου να του φωνάζει: «Γιάνναρε κάνε υπομονή»!

Όλα ξεκίνησα όταν ο Γ. Λαγός σε έντονο ύφος ζήτησε από το δικαστήριο να καλέσει συγκεκριμένο αστυνομικό, που συντόνισε το βράδυ της δολοφονίας του Π. Φύσσα, την αστυνομική επιχείρηση. Στο σημείο αυτό, η πρόεδρος είπε στον κατηγορούμενο να μην «κάνει αγόρευση», φράση που εκνεύρισε τον καταδικασθέντα ευρωβουλευτή ο οποίος απάντησε: «Αισθάνομαι προσβεβλημένος από την διαδικασία. Η δίκη είναι προμελετημένη και η απόφαση έχει παρθεί».

Πρόεδρος: Έχετε ερώτηση;

Γ. Λαγός: Εσείς έχετε απάντηση; Ζήτω η Δημοκρατία σας! Δεν θα περάσετε εύκολα όπως την πρώτη φορά. Θα το εξευτελίσω το δικαστήριο σας. Θα ακουστούν όλα. Ο συνήγορος του μάλιστα του Γ. Λαγού, Κώστας Πλεύρης, λαμβάνοντας τον λόγο, υποστήριξε ότι το δικαστήριο του στερεί υπερασπιστικά του δικαιώματα.

Πρόεδρος: Μου κάνετε αίτηση εξαίρεσης;

Κ. Πλεύρης: Όχι. Εκφράζω το παράπονο μου….

Ακόμη, κατά τη σημερινή διαδικασία συνήγοροι υπεράσπισης ζήτησαν από το δικαστήριο να ζητήσει μέσω ΑΑΔΕ τον εντοπισμό και ακολούθως την κλήτευση της γυναίκας στην αγκαλιά της οποίας ξεψύχησε ο Π. Φύσσας. Επιπλέον, υπέβαλλαν αίτημα για του απορρήτου των επικοινωνιών, φίλων του Παύλου Φύσσα, προκειμένου, όπως είπαν, να εντοπιστούν οι κλήσεις που έγιναν το επίμαχο βράδυ. Η υπεράσπιση υποστήριξε πως όσο διαρκούσε ο ποδοσφαιρικός αγώνας, «κάτι έγινε μέσα στην καφετέρια «Κοράλι»» που ανάγκασε τον μουσικό, την φίλη του και έναν ακόμη που ήταν μαζί τους, «να καλέσουν στο μαγαζί και άλλα άτομα ώστε να αποκτήσουν υπεροχή».

Η εισαγγελέας ζήτησε την απόρριψη του πρώτου αιτήματος των συνηγόρων, επικαλούμενη παραβίαση φορολογικού απορρήτου. Παρ’ όλα αυτά, η υπεράσπιση επέμεινε ζητώντας αυτή τη φορά να αποσταλεί αίτημα του δικαστηρίου στην Αρχή προκειμένου να διαβιβάσει τη διεύθυνση της γυναίκας .

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: