“Κόκκινος συναγερμός” στο Μαξίμου για νέες διαρροές από το επόμενο πακέτο μέτρων

Οι απώλειες του ΣΥΡΙΖΑ μετά την παραίτηση Σακελλαρίδη, τη διαγραφή Παναγούλη και την διαγραφή Νικολόπουλου από τους ΑΝΕΛ έχουν σημάνει κόκκινο συναγερμό στο Μέγαρο Μαξίμου ενόψει των κρίσιμων ψηφοφοριών που ακολουθούν. Μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας στη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σύμφωνα με πληροφορίες , συζήτησε ακόμα και το ενδεχόμενο να συγκληθεί Σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον ΠτΔ.

Ενώ η κυβερνητική συνοχή βρίσκεται ήδη σε οριακό σημείο, εύλογα αναρωτιέται κανείς τι θα συμβεί όταν το νέο σκληρό πακέτο μέτρων που αφορά:

1. Η αύξηση των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών για περισσότερους από 650.000 αγρότες

2. Η αύξηση της επιβάρυνσης για 1,7 εκατομμύρια φορολογούμενους που εισπράττουν εισοδήματα από ενοίκια

3.Η σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ –αρχής γενομένης από τον Μάρτιο- για περισσότερους από 350.000 συνταξιούχους

4. Η περικοπή των κύριων και των επικουρικών συντάξεων για περισσότερους από ένα εκατομμύριο δικαιούχους.

5. Η αύξηση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων προκειμένου να εξασφαλιστούν 150 εκατομμύρια ευρώ, μέτρο που θα θίξει και αυτό μερικές εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενους.

6. Η κατάργηση του ειδικού καθεστώτος του ΦΠΑ ακόμη και στα πιο μικρά νησιά του Αιγαίου

Σύμφωνα πάντως με κάποιες πληροφορίες,τρία από τα αγκάθια των διαπραγματεύσεων κυβέρνησης και δανειστών, όπως η αύξηση του συντελεστή φορολογίας των αγροτών, η νέα φορολογική κλίμακα των ενοικίων και η ενσωμάτωσης της έκτακτης εισφοράς στην κλίμακα φορολογίας εισοδήματος μετατίθενται χρονικά, το πιθανότερο, για το επόμενο έτος.

Action24.gr-Politiki

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: