Κόκκινος συναγερμός για τρομοκρατικό χτύπημα μέσα στις γιορτές

Κόκκινος συναγερμός για τρομοκρατικό χτύπημα μέσα στις γιορτές

Με μαθηματική ακρίβεια όλα εξελίσσονται…
όπως το dotnews είχε προβλέψει… Μετά το κρεσέντο των κουκουλοφόρων έρχεται η επανεμφάνιση της τρομοκρατίας εν μέσω των κρισιμοτέρων στιγμών στην εσωτερική πολιτική σκηνή της χώρας με όλα να παραμένουν ρευστά μετά την απόφαση της κυβέρνησης να κάνουμε γιορτές…ψηφίζοντας για Πρόεδρο.

Σε αυτές τις δύσκολες ώρες λοιπόν η τρομοκρατία δηλώνει και πάλι παρούσα. Εκρηκτικός μηχανισμός βρέθηκε μέσα σε τσάντα που είχε τοποθετηθεί έξω από υποκατάστημα Τράπεζας στο Χαλάνδρι. Μετά το διπλό προειδοποιητικό τηλεφώνημα κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών έσπευσε στο σημείο και πραγματοποίησε ελεγχόμενη έκρηξη.

Αυτό, καθώς και άλλα παρόμοια περιστατικά που συνέβησαν τις προηγούμενες ημέρες και τα οποία δεν ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, έχουν θέσει τις αρχές σε κατάσταση «κόκκινου συναγερμού». Καθώς, θεωρούν πως οι «αντάρτες των πόλεων» απλά… τεστάρουν τα αντανακλαστικά της ΕΛΑΣ στον τρόπο και κυρίως στον χρόνο αντίδρασης, ενώ την αποπροσανατολίζουν κιόλας όσον αφορά τον πραγματικό στόχο που πιθανώς θα επιλέξουν για το τελικό τους χτύπημα.

Άλλωστε, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του dotnews και με βάση την ήδη «εκρηκτική» κατάσταση που επικρατεί λόγω της απεργίας πείνας – και πλέον και δίψας – του έγκλειστου Νίκου Ρωμανού, εδώ και μέρες έχει ήδη διαβιβαστεί έγγραφο στις νευραλγικές υπηρεσίες της Αστυνομίας που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και εφιστά την προσοχή σε όλες τις δυνάμεις – κυρίως αυτές που βρίσκονται σε εξωτερικές περιπολίες – καθώς δηλώνεται ανησυχία για επίθεση κατά αστυνομικού στόχου κατά την διάρκεια των εορτών.

Χωρίς βεβαίως να αποκλείεται και η «αναβάθμιση», με την επιλογή ενός ακόμη πιο δύσκολου και εντυπωσιακού στόχου. Άλλωστε, σε αυτό το σκεπτικό, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, συμβάλλει και το γεγονός ότι ο έμπειρος Χριστόδουλος Ξηρός παραμένει… ελεύθερος και επικίνδυνος, έτοιμος να καθοδηγήσει τη «νέα γενιά» των τρομοκρατών, που στρατολογήθηκαν αμέσως μετά τον Δεκέμβριο του 2008 και την του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Άλλωστε η τρομοκρατία έχει συνηθίσει να «γιορτάζει»…εκρηκτικά. Ουκ ολίγες είναι οι περιπτώσεις που τρομοκρατικές οργανώσεις έχουν επιλέξει ημέρες των εορτών για να φωνάξουν παρών.

Οι επίφοβες ημερομηνίες λοιπόν βάσει παλιότερων χτυπήματων είναι οι εξής:

  • 23 Δεκεμβρίου 1975 – Η τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη» δολοφονεί τον σταθμάρχη της CIA στην Αθήνα Ρίτσαρντ Γουέλς, 45 ετών, με τρεις σφαίρες σχεδόν εξ επαφής. Το περιστατικό συνέβη στις 22:00 έξω από την οικία του Γουέλς στο Ψυχικό, μόλις είχε επιστρέψει με τη σύζυγό του και το παιδί του από τη δεξίωση του Αμερικανού πρέσβη Κιούμπιτς στο Χίλτον. Τυπικά είχε το τίτλο του α΄ γραμματέα της αμερικανικής πρεσβείας. Ήταν το πρώτο χτύπημα της 17 Ν.
  • 23 Δεκεμβρίου 2008- – Αθήνα, η τρομοκρατική οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας εξαπέλυσε βομβιστική επίθεση με δύο καλάσνικοφ εναντίον 17 αστυνομικών της διμοιρίας Α-524 που επέβαιναν σε υπηρεσιακό λεωφορείο στη περιοχή Γουδί.
  • 24 Δεκεμβρίου 1989 – Μέλη της οργάνωσης 17 Νοέμβρη εισέρχονται κρυφά στο στρατόπεδο Συκουρίου της Λάρισας και αφαιρούν δεκάδες αντιαρματικές ρουκέτες.
  • 30 προς 31 Δεκεμβρίου 2004. Δολοφονία Χαράλαμπου Αμανατίδη. Ο ειδικός φρουρός Χαράλαμπος Αμανατίδης εκτελούσε υπηρεσία σκοπού στην οικία του βρετανού στρατιωτικού ακολούθου συνταγματάρχη Βlatherwick Μark στη συμβολή των οδών Θήρας 25 και Καρπάθου στην ΚηφισιάΟι δράστες παίρνουν το όπλο του ΜΡ5.
  • 5 Ιανουαρίου 2009: Ο 21χρονος αστυνομικός των ΜΑΤ Διαμαντής Μαντζούνης, που είχε σκοπιά κοντά στην πίσω πύλη του υπουργείου Πολιτισμού, τραυματίζεται βαριά από πυρά τρομοκρατών. Οι δράστες γάζωσαν τη διμοιρία των ΜΑΤ με ένα καλάσνικοφ και ένα ΜΡ5, ενώ έριξαν και μία χειροβομβίδα. Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε ο «Επαναστατικός Αγώνας». Ο αστυνομικός ανάρρωσε έπειτα από έναν μήνα νοσηλείας.
  • 12 Ιανουαρίου 2007 Επίθεση με ρουκέτα εναντίον της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα

Tags: , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: