"Κόκκινη" επέλαση στο "Ετιχαντ"

Εκπληκτική εμφάνιση πραγματοποίησε η Λίβερπουλ, συντρίβοντας με 4-1 τη Μάντσεστερ Σίτι στο «Έτιχαντ». Η ομάδα του Γιούργκαν Κλοπ έκανε ό,τι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο, δεν αμφισβητήθηκε σε καμία στιγμή του παιχνιδιού και να οι επιθετικοί της ήσαν πιο εύστοχη το σκορ θα είχε πάρει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις.

Η υπεροχή της ομάδας του Μέρσεϊσαϊντ φάνηκε από το ξεκίνημα. Πίεσε ψηλά, αναγκάζοντας τους μέσους της Σίτι να πέφτουν στο ένα λάθος μετά το άλλο. Στο 8’ από τη γκάφα του Σανιά, ο Κουτίνιο έκλεψε, πάσαρε στον Φιρμίνο που γύρισε στη μικρή περιοχή, στην πορεία της μπάλας βρέθηκε ο Μανγκαλά και μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Από κλέψιμο της μπάλας προήλθε και το δεύτερο γκολ. Στο 23’ η Λίβερπουλ έκλεψε πάλι την μπάλα με τον Φιρμίνο, που μπήκε στην περιοχή πάσαρε στον Κουτίνιο και ο τελευταίος σκόραρε μόνος του με τον Χαρτ.

Στο 32’ ο Φιρμίνο επιβραβεύτηκε για την εκπληκτική του εμφάνιση, σημειώνοντας με κοντινό πλασέ το 0-3, έπειτα από πάσα του Κουτίνιο που τσίμπησε την μπάλα από το Σανιά.

Στο 44’ στην πρώτη ουσιαστικά φάση της Σίτι ο Αγκουέρο με εντυπωσιακό τρόπο μείωσε σε 1-3, δίνοντας κάποιες ελπίδες στους «γαλάζιους».

Η υπεροχή της Λίβερπουλ συνεχίστηκε και στο δεύτερο μισό του αγώνα με πολλές ευκαιρίες και διακριθέντα τον Χαρτ, από πλευράς των γηπεδούχων, που πραγματοποίησε πολλές και σπουδαίες αποκρούσεις.

Στο 60’ ο Φιρμίνο δεν κατάφερε να κερδίσει στο τετ α τετ τον Χαρτ. Στο 79’ ο Μπεντέκε νικήθηκε επίσης στο τετ α τετ με τον Άγγλο διεθνή κίπερ, αλλά από το κόρνερ που κέρδισαν οι «ρεντς» σκόραρε με βολέ ο Σκρτελ στο 80’.

Έτσι οι «κόκκινοι» πέτυχαν το δεύτερο μεγάλο διπλό τους με τον Κλοπ στον πάγκο, μετά το 3-1 στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και γκρέμισαν… από την κορυφή τη Μάντσεστερ Σίτι, μειώνοντας οι ίδιοι την απόστασή τους από την 1η θέση στους 8 βαθμούς.

Μάντσεστερ Σίτι: Χαρτ, Σανιά, Ντεμιτσέλις, Μανγκαλά, Κολάροβ, Γ. Τουρέ (46’ Φερναντίνιο), Φερνάντο, Νάβας (46’ Ντελφ), Ντε Μπρούινε, Στέρλινγκ, Αγουέρο (65’ Ιενάτσο).
Λίβερπουλ: Μινιολέ, Κλάιν, Σκρτελ, Λόβρεν, Μορένο, Τσαν, Λούκας, Μίλνερ, Κουτίνιο (67’ Ίμπε), Λαλάνα (89’ Κ. Τουρέ), Φιρμίνο (76’ Μπεντέκε).

Action24.gr-Athlitika

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: