Κόντρα Μαξίμου – Ν.Δ. για την αναβολή της δίκης της Siemens

«Λίγη αιδώ για τα μαύρα ταμεία της Siemens» συστήνουν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου στη Νέα Δημοκρατία με αφορμή τις ευθύνες που επέρριψαν πηγές από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση για την αναβολή της δίκης σημειώνοντας ότι «εάν στο Μαξίμου, θέλουν πραγματικά να μάθουν ποιος ευθύνεται για το σημερινό φιάσκο δεν έχουν παρά να κοιτάξουν τον καθρέφτη».
Κύκλοι της κυβέρνησης καλούσαν τη Ν.Δ. «να είναι πιο μετρημένη στις διαρροές της σχετικά με τις υπoθέσεις της Siemens».
Κατηγορούν το κόμμα ότι «τα συνεχόμενα «λάθη» που επέτρεψαν σε κατηγορούμενους και βασικούς μάρτυρες να διαφύγουν, τα «δωράκια», όπως το τηλεφωνικό κέντρο που βρέθηκε στην κατοχή του σημερινού της Προέδρου, οι φιλίες της οικογένειας Μητσοτάκη με τον κ. Χριστοφοράκο, δεν συνάδουν με την σημερινή της σπουδή για την υπεράσπιση της διαφάνειας».
Σημειώνουν τέλος ότι «όλα θα έρθουν στο φως».
Νωρίτερα, πηγές της Ν.Δ. έλεγαν ότι είναι οι ίδιοι που επί 18 ολόκληρους μήνες, δεν προσέφεραν την παραμικρή διοικητική στήριξη στις δικαστικές αρχές για να κάνουν αποτελεσματικά τη δουλειά τους.
Τόνιζαν την ανάγκη για πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης που δηλητηριάζει, χρόνια τώρα την πολιτική ζωή της χώρας.
«Οι ευθύνες για την καθυστέρηση να αναζητηθούν εκεί που πρέπει, είναι αδιανόητο να αναζητούν κάποιοι να απαλλάσσουν τους εαυτούς τους από τις ευθύνες προσπαθώντας να τις μεταθέσουν αλλού» τονίζουν κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με τις «ψευδείς και ανυπόστατες» πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, περί δήθεν καθυστέρησης της μετάφρασης του βουλεύματος για την υπόθεση SIEMENS από τη Μεταφραστική Υπηρεσία του ΥΠΕΞ.
Επισημαίνουν με έμφαση «το προφανές»: «Ό,τι ζητήθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών να μεταφραστεί, μεταφράστηκε λέξη προς λέξη και μέσα στις προβλεπόμενες προθεσμίες».

typosthes.gr-Politiki

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: