Κοντονής: Ο δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη δεν αποφυλακίστηκε με τον νόμο Παρασκευόπουλου

Στο θέμα της αποφυλάκισης του κατηγορούμενου για τη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη με τον νόμο Παρασκευόπουλου αναφέρθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής.

«Προς αποφυγή εσφαλμένων εντυπώσεων, γίνεται γνωστό ότι ο κατηγορούμενος για τη φρικτή δολοφονία στο Β΄ Νεκροταφείο Αθηνών φυλακίστηκε το 2011 και τιμωρήθηκε αρχικά με ποινή 20 ετών, και τελεσίδικα, το 2017 με ποινή 12 ετών, με την έκδοση της δευτεροβάθμιας απόφασης είχε ήδη συμπληρώσει τις προϋποθέσεις της συνήθους υφ’ όρον απόλυσης κατ’ άρθρα 105 επ. Ποιν. Κώδικα, δηλ. τα 3/5 της ποινής του, καθώς είχε ήδη εκτίσει 9 χρόνια ποινής», δήλωσε ο κ. Κοντονής.

«Κατόπιν τούτου η αποφυλάκισή του, στις 15.6.2017, ήταν δεδομένη. Στην περίπτωση αυτή η εφαρμογή των ν. 4322/2015 και ν. 4411/2016 παρήλκε. Ελπίζουμε η παραπληροφόρηση να σταματήσει εδώ», υπογράμμισε ακόμη.

Ουσιαστικά, ο 58χρονος κατηγορούμενος για την δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη δεν αποφυλακίστηκε εκμεταλλευόμενος τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου, καθώς είχε ήδη εκτίσει τα 3/5 της ποινής του και θα αποφυλακιζόταν σύμφωνα με την νομοθεσία.

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: