Κοντονής: Ανάγκη άμεσης μεταστέγασης του Ειρηνοδικείου Κιλκίς

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, δεσμεύθηκε να προβεί σε όλες  εκείνες τις αναγκαίες ενέργειες για την επίλυση του ζητήματος το συντομότερο δυνατόν

Την ανάγκη άμεσης μεταστέγασης του Ειρηνοδικείου Κιλκίς υπογράμμισε ο υπουργός Δικαιοσύνης , ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα την εν λόγω πόλη στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί στην Βόρειο Ελλάδα.         Κατά την συνάντηση που είχε  ο κ. Κοντονής, με εκπροσώπους του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς τόνισε ότι «οι χώροι αυτοί ευτελίζουν τη διαδικασία απονομής της Δικαιοσύνης και είναι ντροπή για μια πολιτισμένη χώρα».         Παράλληλα, ο υπουργός Δικαιοσύνης, δεσμεύθηκε να προβεί σε όλες  εκείνες τις αναγκαίες ενέργειες για την επίλυση του ζητήματος το συντομότερο δυνατόν, χωρίς ωστόσο να   διαφαίνεται -όπως δήλωσε- η δυνατότητα οριστικής λύσης στους επόμενους 6-7 μήνες.  Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης η ίδια αρνητική εικόνα με αυτή του Ειρηνοδικείου υπάρχει και για το Πρωτοδικείο στο Κιλκίς.         Ακόμη, όπως ανακοινώθηκε το υπουργείο Δικαιοσύνης,   μελετά τη συγκέντρωση όλων των δικαστικών υπηρεσιών στο Κιλκίς στο κτίριο του πρώην Εκκλησιαστικού Λυκείου.

Για το λόγο αυτό ο κ. Κοντονής συναντήθηκε εκτάκτως με τον Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ.κ. Εμμανουήλ, από τον οποίο βρήκε θετική ανταπόκριση.

Τέλος, εναλλακτικά,  εξετάζεται από το υπουργείο Δικαιοσύνης, η μεταφορά του Ειρηνοδικείου Κιλκίς στο κλειστό εδώ και χρόνια κτίριο της πρώην Εργατικής Εστίας, το οποίο ανήκει στον ΟΑΕΔ.

Πηγή: protothema.gr

ellada

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: