Γερμανία: Απαγόρευση διαφήμισης των junk food σε παιδιά ζητά υπουργός

Την απαγόρευση όλων των διαφημίσεων τροφίμων που δεν είναι υγιεινά για τα παιδιά ζήτησε ο Γερμανός υπουργός Γεωργίας Τζεμ Οζντεμίρ.

Η πρόταση του υπουργού αφορά γλυκά, τρόφιμα που υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι, ζάχαρη ή λίπος. Η κατανάλωση αυτών των τροφίμων από παιδιά σχετίζεται με την εμφάνιση παχυσαρκίας, διαβήτη ή άλλων ασθενειών.

Οι σχετικές διαφημίσεις στην τηλεόραση, το ραδιόφωνο, το YouTube και το Instagram θα πρέπει να μεταδίδονται μόνο μεταξύ 11 το βράδυ και 6 το πρωί.

Επιπλέον, θα απαγορευτούν διαφημίσεις για γλυκά σε αφίσες κοντά σε σχολεία και κέντρα δραστηριοτήτων για παιδιά.

Καταναλωτικές ομάδες, όπως αναφέρει ο Guardian, ζητούν να απαγορευτεί και η «στρατηγική τοποθέτηση» αυτών των τροφίμων. Συνήθως τα τοποθετούν κοντά στα ταμεία ώστε τα παιδιά να τα βλέπουν και να παρακαλούν τους γονείς να τους αγοράσουν κάτι πριν πληρώσουν.

Ένας στους δύο Γερμανούς, όπως και 15% των παιδιών στη χώρα, είναι υπέρβαροι, σύμφωνα με τους επιστήμονες υγείας στη χώρα.

Ο Οζντεμίρ ανέφερε ότι θα ζητήσει διακομματική υποστήριξη για το σχέδιο, αν και περιμένει ότι θα συναντήσει αντίσταση. Το σχέδιο περιλαμβανόταν στη συμφωνία σχηματισμού του κυβερνητικού συνασπισμού από τους Σοσιαλδημοκράτες, τους Πρασίνους και το FDP.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: