Ερντογάν: Ξεκινά η ανέγερση 309.000 κατοικιών – Τι ποσά θα λάβουν οι σεισμόπληκτοι

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε την Τρίτη (28/2) τη δέσμευση της κυβέρνησης να χτίσει νέα σπίτια για τους σεισμόπληκτους εντός ενός έτους, λέγοντας ότι έχουν ήδη ξεκινήσει τις εργασίες για τις κατασκευές.

«Ξεκινήσαμε να εργαζόμαστε για την απαραίτητη κατασκευή των πόλεών μας. Σε λίγους μήνες θα ξεκινήσουμε την κατασκευή 309.000 κατοικιών. Σας ζητάμε να δώσετε ένα χρόνο γι΄ αυτό», είπε ο Ερντογάν μιλώντας από την επαρχία Καχραμανμαράς.

«Έχουμε την αποφασιστικότητα και τη δύναμη να αναπληρώσουμε όλη αυτή την καταστροφή», πρόσθεσε ο Ερντογάν.

«Η καταστροφή που ζήσαμε μας θύμισε την πραγματικότητα του σεισμού», είπε ο Τούρκος πρόεδρος, προειδοποιώντας τους πολίτες να μείνουν μακριά από τα κατεστραμμένα κτίρια στις επαρχίες που επλήγησαν από τον σεισμό.

«Γνωρίζουμε το μέγεθος του πόνου που βιώνουν τα θύματα του σεισμού. Είναι αδύνατο να μην μας αγγίζει η οξυδέρκεια και το σθένος που επιδεικνύει το έθνος μας. Κατά τις επισκέψεις μας σε επαρχίες και περιφέρειες, βλέπουμε ότι το έθνος μας αντιμετώπισε αυτή τη δοκιμασία με αξιοπρέπεια», πρόσθεσε ο Ερντογάν.

Ως προς την παροχή οικονομικής βοήθειας ο Ερντογάν ανέφερε ότι «δίνουμε 100.000 λίρες στους συγγενείς των πολιτών μας που σκοτώθηκαν στον σεισμό για τις επείγουσες ανάγκες τους» καθώς και ότι «πληρώνουμε 10.000 λίρες στον καθένα από τους πολίτες μας που επλήγησαν από την καταστροφή».

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: