Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν παρακολουθεί στρατιωτική παρέλαση με νέους βαλλιστικούς πυράυλους και drone

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν επέβλεψε στρατιωτική παρέλαση στη Βόρεια Κορέα στο πλαίσιο της οποίας επιδείχθηκαν νέοι διηπειρωτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι που έχουν τη δυνατότητα να φέρουν πυρηνικές κεφαλές και νέα στρατιωτικά τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη επ’ ευκαιρία της 70ής επετείου της «ημέρας της νίκης», της σύναψης της εκεχειρίας με την οποία τερματίστηκε ο πόλεμος της Κορέας (1950-1953), μετέδωσαν σήμερα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

«Στρατηγικά τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη αναγνώρισης και επιθετικά τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη πολλαπλών ρόλων που αναπτύχθηκαν και παρήχθησαν πρόσφατα (…) πέταξαν κατά τη διάρκεια της παρέλασης» προς την πλατεία Κιμ Ιλ Σουνγκ, ανέφερε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Αντιπροσωπείες της Κίνας και της Ρωσίας –επικεφαλής αυτής της τελευταίας τέθηκε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σαϊγκού– βρίσκονται στην Πιονγκγιάνγκ στο πλαίσιο του εορτασμού, του πρώτου μετά την πανδημία του νέου κορωνοϊού.

Η παρουσία τους στην παρέλαση όπου επιδείχθηκαν ICBM, η ανάπτυξη των οποίων είχε απαγορευθεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας με την υποστήριξη του Πεκίνου και της Μόσχας, έρχεται σε χτυπητή αντίθεση με τη στάση τους τα προηγούμενα χρόνια, όταν έπαιρναν αποστάσεις από την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων από την Πιονγκγιάνγκ.

Οι δύο από τους πυραύλους που επιδείχθηκαν, οι Hwasong-17 και Hwasong-18, έχουν θεωρητικά τη δυνατότητα να πλήξουν οποιοδήποτε σημείο των ηπειρωτικών ΗΠΑ.

Ο κ. Κιμ συζήτησε με τον κ. Σαϊγκού την προώθηση της στρατηγικής συνεργασίας της Βόρειας Κορέας και της Ρωσίας σε στρατιωτικό επίπεδο και σε ζητήματα ασφαλείας κατά τη διάρκεια γεύματος που του παρέθεσε, σύμφωνα με βορειοκορεατικά κρατικά ΜΜΕ, σύμφωνα με τα οποία μετά την παρέλαση η ρωσική αντιπροσωπεία αναχώρησε για να επιστρέψει στη Μόσχα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: