Κίνα: Δημοσιοποίησαν φωτογραφία του καταζητούμενου από όταν ήταν… μωρό

Πολλές φορές οι αστυνομικές αρχές δημοσιοποιούν τη φωτογραφία και τα στοιχεία των καταζητούμενων, προκειμένου οι πολίτες να βοηθήσουν στον εντοπισμό τους. Μάλιστα, πλέον χρησιμοποιούν και τα social media για να γίνουν οι φωτογραφίες viral και να τις δει όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος.

Η συγκεκριμένη φωτογραφία, ωστόσο, που δημοσιοποίησε το αστυνομικό τμήμα της Zhenxiong, στην επαρχία Yunnan της Κίνας, μάλλον δεν θα βοηθήσει πολύ στον εντοπισμό του καταζητούμενου, καθώς τον δείχνει… μωρό!

Όσο αδιανόητο και αν ακούγεται, το τμήμα χρησιμοποίησε μια εικόνα από την νηπιακή ηλικία του ύποπτου εγκληματία, αφού δεν κατάφερε να βρει μια πιο πρόσφατη φωτογραφία του!

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η εικόνα στην αφίσα είναι του Τζι Κινγκά, από όταν ήταν μόλις 4 ετών. Ο Κινγκάι είναι τώρα 17 ετών και καταζητείται εδώ και αρκετό καιρό/

Η αφίσα δημοσιεύτηκε στον επίσημο δικτυακό τόπο του Γραφείου Δημόσιας Ασφάλειας του Zhenxiong County στις 19 Μαρτίου και έκτοτε οι χρήστες των social media έχουν αρχίσει την… καζούρα.

Αν και η αστυνομία του Zhenxiong ζήτησε τελικά συγγνώμη για τη χρήση της παιδικής φωτογραφίας του ύποπτου, τα πειράγματα δεν σταμάτησαν. Το αστυνομικό τμήμα εξήγησε ότι δεν μπορούσαν να βρουν πρόσφατες φωτογραφίες του Κινγκάι και θεώρησαν ότι θα μπορεί να αναγνωριστεί από τα βασικά χαρακτηριστικά του προσώπου του. Πάντως αυτή η εξήγηση έκανε τα πράγματα χειρότερα και η αστυνομία αναγκάστηκε να αποσύρει τη φωτογραφία.

Όταν η αφίσα δημοσιεύτηκε στις δημοφιλείς κινεζικές πύλες κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης όπως οι WeChat και Weibo, ορισμένοι χρήστες διαπίστωσαν ότι το αστυνομικό τμήμα είχε χρησιμοποιήσει ξανά παιδικές φωτογραφίες άλλων δύο εγκληματιών. Το τμήμα κατέβασε τελικά και τις υπόλοιπες φωτογραφίες, αλλά δεν πρόσφερε καμία απολογία ή εξήγηση.

viral

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: